Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

laupäev, 13. veebruar 2010

Armastusromaanid - lugejate lemmikud aastal 2009

Populaarne armastusromaanide lugejaid ühendav portaal All About Romance avaldas juba 14-ndat korda järjest möödunud aastal avaldatud raamatute seast lugejate lemmikud. Külastajate seas läbi viidud küsitluses otsiti kõike alates parimatest armastusromaanidest erinevates žanrites kuni sümpaatseimate tegelasteni välja. Juba mitmendat aastat järjest domineerisid enamustes kategooriates taaskord ajaloolised armastusromaanid. Esile kerkisid kolm autorit: Jennifer Ashley, Sherry Thomas ja Meredith Duran, kes kolme peale kokku võitsid 21-st kategooriast 10.


The Madness of Lord Ian Mackenzie (Leisure Historical Romance)
Jennifer Ashley The Madness of Lord Ian Mackenzie. Parim romaan, parim ajalooline romaan (mille tegevuspaik asub Inglismaal), piinatuim kangelane, parim armastusstseen (viik). Lisaks on raamatut esile tõstetud kategoorias „parim naispeategelane“.

---------------
On aasta 1881. Mackenziede perekond on rikas, mõjuvõimas, ohtlik ning ekstsentriline. Neid ümbritsevad kuulujutud – traagiline vägivald, armukesed, hukutavad himud – skandaalid, mis panevad Inglismaa ja Šotimaa kihama.

Noorim vend, Ian, tuntud ka kui Hull Mackenzie, veetis suurema osa oma noorusest hullumajas ning kõik peavad teda veidrikuks. Kuid ta on ka nägus ning kange ning tal on nõrkus Mingi ajastu keraamika ja ilusate naiste vastu.

Beth Ackerley, lesk, on äsja saanud päranduse omanikuks. Ta on otsustanud, et ei soovi enam oma ellu draamat. Ta kasvas draama keskel üles – alkohoolikust isa, kes ajas nad tänavale, habras ema, keda ta pidi kuni surmani põetama ning sekeldav vanadaam, kellele ta vanaduspäevil seltsiliseks oli. Ei, ta tahab võtta oma päranduse ning leida rahu, reisida, õppida kunsti, istuda maha ning meenutada heldimusega lühikest kuid õnnelikku abielu oma kadunud mehega.

Ja siis otsustab Ian Mackenzie, et tahab teda.
Not Quite a Husband
Sherry Thomas Not Quite a Husband. Parim ajalooline armastusromaan (mille tegevus leiab aset väljaspool Inglismaad) ning suurim pisarakiskuja (tearjerker). Lisaks esile tõstetud kategooriates „parim romaan“ ja „parim naispeategelane“.

---------------
Nende abielu kestis vaid veidi kauem kui nende mesinädalad, ja seda mitte kellelegi üllatuseks, ka mitte Bryony Asquith’ile endale. Nii andekas, nägus ja nõutud mees nagu Leo Marsden ei saa ju ometi tahta veeta terve elu naisega, kes mässab sündsuse vastu, hakates arstiks. Miks siis kolm aastat peale nende abielu annulleerimist ja teispool maakera, otsib mees naise üles tema kliinikus India kaugeimas nurgas?

Leol pole mingit põhjust arvata, et Bryony mehele tema kohtlemise kunagi andestaks, kuid ta ei puhka enne, kui on toimetanud naisele kiire sõnumi tema õelt – ja täitnud oma kohuse saates naise turvaliselt tagasi Inglismaale. Kuid kas riskides teel koju üksteise pärast oma eluga, saab suurimaks ohuks reetlik sõda nende ümber või hoopis taassüttiv kirg?
Bound by Your Touch
Meredith Duran Bound by Your Touch. Parim naispeategelane ning parim paar. Esile tõstetud kategooriates „parim romaan“, „parim ajalooline romaan (tegevus Inglismaal)“ ja „parimad armastusstseenid“.

---------------
Egüptoloogi Henry Boyce’i tütar Lydia Boyse on samuti õppinud haritlane. Kui naine avastab, et osad antiikesemed, mida tema isa on saatnud tagasi Egiptusest, et neid maha müüa, on võltsingud, asub ta asja uurima. Ta soovib kaitsta oma isa reputatsiooni ja karistada James Durham’it, ülbet diletanti. Nende ühine vastumeelsus teineteise vastu muutub aga kireks ning peagi saavad Lydiast ja Jamesist ebakindlad liitlased võltsingute päritolu uurimisel.

Aasta 2009 lemmikud:

---
Parim armastusromaanThe Madness of Lord Ian Mackenzie, Jennifer Ashley
Parim kaasaegne armastusromaanSmooth Talking Stranger, Lisa Kleypas
Parim romantiline põnevikDark of Night, Suzanne Brockmann
Parim romantiline ulmeromaanBranded by Fire, Nalini Singh
Parim ajalooline armastusromaan (tegevuspaik Inglismaa)The Madness of Lord Ian Mackenzie, Jennifer Ashley
Parim ajalooline armastusromaan (tegevuspaik väljaspool Inglismaad)Not Quite a Husband, Sherry Thomas
Humoorikaim armastusromaanWhat Happens in London, Julia Quinn
Suurim pisarakiskujaNot Quite a Husband, Sherry Thomas
Parimad armastusstseenid (viik)The Madness of Lord Ian Mackenzie, Jennifer Ashley ja Smooth Talking Stranger, Lisa Kleypas
Parim sariMarrying the Captain, Carla Kelly
Parim Chick Lit/naistekasRed's Hot Honky-Tonk Bar, Pamela Morsi
Parim lühiluguThis Wicked Gift (raamatust The Heart of Christmas), Courtney Milan
Süüdlaslikud naudingudLover Avenged, J.R. Ward
Parim uustulijaTessa Dare
Parim meespeaosalineJack Travis (Smooth Talking Stranger, Lisa Kleypas)
Parim naispeaosalineLydia Boyce (Bound by Your Touch by Meredith Duran)
Piinatuim kangelaneLord Ian Mackenzie (The Madness of Lord Ian Mackenzie, Jennifer Ashley)
Tarmukaim kangelannaElena Deveraux (Angels' Blood by Nalini Singh)
Parim paarJames Durham, Viscount Sanbourne ja Lydia Boyce (Bound by Your Touch by Meredith Duran)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar