Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 24. august 2012

Tasuta e-raamatud ehk raamatute allalaadimine GoodReads portaalis

Tasuta e-raamatud GoodReads lugejaportaalistGoodReads on väidetavalt maailma suurim lugejaportaal maailmas. Lisaks arvutule hulgale raamatusoovitustele, raamatute tutvustustele ning edetabelitele, pakub GoodReads osasid raamatuid ka tasuta alla laadimiseks välja. Alljärgnev ongi väike juhend, kuidas kõige kergemini tasuta raamatuid üles leida, mis on selle protsessi kõige keerulisem osa, ning seejärel alla laadida. Mõnusat lugemist!

Liitu GoodReads portaaliga

Sa ei kahetse seda. GoodReads portaaliga liitumine on lihtne ning tasuta. Liitumine võimaldab loetud raamatuid hinnata ja kommenteerida, aidates hiljem süsteemil sulle endale uusi raamatuid soovitada või teistel sinu antud hinnangute põhjal häid raamatuid leida.

… AGA tasuta raamatute allalaadimiseks pole liitumine kohustuslik!

Kolm viisi tasuta e-raamatute leidmiseks GoodReadsisexplore menüü GoodReads portaalis

Vaid väga väike osa GoodReads raamatutest on tasuta ja ma olen peaaegu täiesti kindle, et mitte ükski pole neist (veel?) eestikeelne. Kui kellelgi on vastupidist infot, andke teada.

1) Tasuta e-raamatud Explore menüüst

Logi GoodReads portaali sisse ning vali ülevalt servast “Explore” menüü alt “ebooks”. Vaikimisi on tekkinud nimekirjas raamatud järjestatud allalaadimiste arvu järgi. Võib järjestada ka näiteks populaarsuse järgi.

Nimekirjas on paar tuhat erinevat raamatut, mida saab kas veebilehitsejas lugeda  või alla laadida. Pane tähele, et “download excerpt” vihjab raamatust vaid katkendi allalaadimise võimalusele!

Tasuta raamatud alla laadimiseks

Raamatuid, mille järel on “read book” nupp, saab samuti oma arvutisse tõmmata. Selleks ava raamatu info, klikates nimekirjas selle pealkirjale. Avaneval lehel saad valida nii raamatu allalaadimise kui veebilehitsejas lugemise võimaluse.

GoodReads raamatu infoleht

Alla laadimiseks pakutakse tavaliselt mitut erinevat formaati, millest sagedasemad on pdf, txt ja mobi.

2) Tasuta e-raamatute nimekirjad (lists)

Järgmine suurepärane viis allalaetavate raamatute leidmiseks on nimekirjade (lists) kasutamine. Selleks sisesta GoodReads otsingusse sobivad märksõnad (näiteks “free ebooks”) ning vali tulemuste sorteerimiseks “listopia”. See kuvab kõik kasutajate poolt koostatud nimekirjad, kus on kasutatud sinu märksõnu. Vali välja omale sobiv nimekiri ning hakka sirvima!

Tasuta raamatute nimekirjad GoodReadsis

Hoiatan, et mõned raamatud, mis nimekirja koostamise hetkel olid tasuta saadaval, ei pruugi seda enam olla. Ava huvi pakkuv raamat ning raamatu info lehel on olemas vastav nupp, kui raamatut on võimalik alla laadida.

3) Tasuta raamatute riiul (genre) GoodReads portaalis

Mine GoodReads žanride/riiulite lehele (www.goodreads.com/genres) ning sisesta otsingusse sobivad märksõnad (nt “free” või “free ebooks”). Pane tähele, et raamatud, mis kunagi on lisatud “free” žanri alla ei pruugi enam tasuta saadaval olla (või võivad olla tasuta saadaval hoopis mõnes muus portaalis, näiteks Amazonis).

Mõnusat sirvimist!

Vaata ka artiklit “Tasuta raamatud Amazonist”. Sealses kommentaaride osas on välja pakutud alternatiivseid raamatute allalaadimise võimalusi!





1 kommentaar: