Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 10. august 2012

RAAMAT: Erin Morgenstern “The Night Circus”

Erin Morgenstern - The Night CircusSalapärane ning maagiat täis tsirkus rändab ühest maailma otsast teise, ilmudes ootamatult keset ööd ning kadudes paari nädala pärast sama ootamatult, rännates edasi järgmisse sihtpunkti. See tsirkus on lavaks kahele konkureerivale maagile, kes on omavahel seotud leppega, mida ei suuda murda isegi armastus, mis nende vahel lõkkele lööb.

Hinnang:  3star (hea)
Sensuaalsus: 1lips

Vaata raamatu kirjeldust Amazonis


 

Muinasjutuhõnguline raamat on pigem fantaasia- kui armastusromaan. Raamatu sündmustiku ahela panevad käima kaks konkureerivat maagi, kellest kumbki valib aastaid kestva võistluse tarvis välja õpipoisi. Prospero saadab võistlustulle oma tütre Celia, kel on kaasasündinud anne maagiaks, ning akadeemilise mõtlemisega Mr. A. H. valib orbudekodust tüdrukut tasakaalustama Marco, kelle ta oma meetoditega katsumuseks ette valmistab. Kui erineval moel treenitud konkurendid lõpuks üksteisega vastamisi lastakse, pole neil aimugi, mis on võistluse eesmärgiks, kuidas võitja selgitatakse või mil viisil nad üldse konkureerima peavad. Kui Marco ja Celia aga armuvad ning avastavad, kui kõrged panused tegelikult mängus on, püüavad nad nõidusega pitseeritud kokkuleppest väljapääsu otsida.

Raamatut täidavad pikad ja sujuvad kirjeldused tsirkusest, seda ümbritsevast maagiast ja inimestest, kes tsirkuse heaks töötavad. Raamatu sündmused ja inimesed on kirjutatud viisil, mis jäävad kaugeks ning jätavad kergelt unenäolise mulje (viimane on suure tõenäosusega ka autori taotluseks). Tegevustik kestab aastaid ning leidsin selle olevat hea, aga mitte eriti põneva ega piisavalt südantliigutava, et raamatut kunagi taas kätte võtta. Aga korra võib läbi lugeda küll.

 

Kui soovid rohkem raamatusoovitusi, siis lisa end minu Goodreads sõbraks, liitu Twitteri või Facebookiga!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar