Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 3. august 2012

RAAMAT: Stephanie Perkins “Anna and the French Kiss”

Stephanie Perkins "Anna and the French Kiss"

Südamlik noorteromaan Prantsusmaale uude kooli läinud ameeriklannast ning tema uuest Euroopa juurtega koolikaaslasest, kelle vahel arenevad vaatamata paljudele takistustele sügavad tunded.

Hinnang: 5star8 (suurepärane)
Sensuaalsus: 1lips

Vaata raamatu kirjeldust Amazonis


 

Anna on sunnitud kolima aastaks Prantsusmaale uude kooli, jättes maha nii sõbrad kui ka noormehe, kellega tal flirdist midagi enamat arenemas on. Uues koolis leiab ta aga kiiresti oma sõpruskonnas uue silmarõõmu, kelleks on seksikas, seltskondlik ning populaarne noormees, kel imetlejatest puudust ei tule. Kahjuks on Etienne’il olemas aga tüdruksõber ning Anna peab võitlema nii oma järjest kasvava kohatu sümpaatia kui ka armukadedusega. Olukorda ei tee sugugi lihtsamaks noormehe poolt saadetavad segased signaalid ega ka fakt, et kooliaasta lõppedes on Anna sunnitud naasma Ameerikasse.

Tegu on suurepäraselt kirjutatud raamatuga, seda enam, et “Anna and the French Kiss” on Stephanie Perkinsi esikteos (aastast 2010). Raamat on võitnud mitmeid auhindu (vt täpsemalt autori kodulehet) ning selles seerias on ilmunud ka teine raamat “Lola and the Boy Next Door”. Mõlemad on täiesti eraldiseisvad lood ning hiljemalt 2013. aasta alguseks on autor lubanud ka kolmanda – ja ühtlasi seeria viimase – osa välja anda (“Isla and the Happily Ever After”). Jään ootama.

Noorteromaanile kohaselt on teos seksivaba ning üksteise füüsise lakkamatu imetlemise asemel keskenduvad tegelased pigem teineteise iseloomu ja hingeelu tundma õppimisele. See aga ei tähenda, et raamatus ei leiduks südant kiiremini põksuma panevaid momente. Paljutähenduslikud puudutused, pilgud ning kahekõned on hästi välja kirjutatud ning mõjuvad jõuliselt. Noorusele omaselt teevad nii Anna kui Etienne vigu ning reageerivad osadele sündmustele ebaküpselt. See kõik aga mõjub tegelaste vanust silmas pidades usutavalt.

Anna raamat sattus mulle pihku peale “Lola and the Boy Next Door” lugemist, mis tundus küll  hea, aga mitte midagi vapustavat. Lola loos mainitakse korduvalt Annat ning Etienne’i ning pealiskaudsest huvist nende loo vastu otsustasin ka sellele pilgu peale visata. Ja väga hea, et otsustasin! Raamat mõjub ühtlasi nii süütult kui ka eluliselt. Soovitan!

 

Kui soovid rohkem raamatusoovitusi, siis lisa end minu Goodreads sõbraks, liitu Twitteri või Facebookiga!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar