Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 20. mai 2014

6 ülikuulsat erootilist armastusromaani

Nimekiri kuue tuntud erootilise armastusromaaniga, mis maailma kirjandusele tooni annavad.

 

 

Fifty Shades of Grey - E L James 1. “Viiskümmend halli varjundit E.L. James
Raamat, millest kõik alguse sai. Ilmselt on tegemist maailma tuntuima “naistekaga”. See 3-osaline sari sai alguse “Videviku” saaga fännifoorumis tasuta järjejutuna. Sealt visati see kiiresti aga oma erootilise sisu tõttu välja. Sisu: rikas ja nägus kontrollifriik Christina Grey püüab veenda imeilusat süütut kolledžitüdrukut, Anastassiat, endaga sado-maso suhtesse astuma.


 

Bared to You - Sylvia Day 2. “Alasti Sylvia Day
Kriitikud laidavad ilmse sarnasuse tõttu eelmise raamatuga, fännid kiidavad parema kvaliteedi, kirjastiili ja huvitavamate tegelaste pärast. See 3-osaline sari on välja antud sama kirjastuse poolt ja sama turundusstrateegiat kasutades, isegi kaanekujundus on sarnane. Sisu: rikas ja nägus kontrollifriik Gideon Cross püüab veenda imeilusat lapsepõlvetraumadega Evat endaga suhtesse astuma.


 

Beautiful Disaster - Jamie McGuire 3. “Beautiful Disaster Jamie McGuire
Autor kirjutas raamatu ainult endale ja paarile sõbrannale lugemiseks, mõte avaldamiseks tuli alles hiljem. See on järgmine vastuoluline 3-osaline sari - pooldajad ei suuda peategelaste vahelist kuuma ning kirglikku suhet ära kiita, laitjad suhte düsfunktsionaalsust ära laita. Sisu: Vastupandamatu naistemees, testosteroonist pakatav Travis, trikitab “hea tüdruku” Abby endaga koos elama, et meelitada teda siis endaga intiimsuhtesse astuma.


 

Dark Lover - J R Ward 4. “Dark Lover J.R. Ward
See on esimene osa vägivalda täis erootilisest vampiirisarjast, mis on tõusnud kultussarja seisusesse. Nüüdseks on välja antud üle 10 raamatut, kus igas osas (Sisu:) leiab mõni dominantne vampiirisõdalane kuuma seksi abil oma hingesugulase. Leidu tähistatakse veel kuumema seksiga.


 

Complete 5. “On Dublin Street Samantha Young
Raamatu ootamatu edu üllatas ka autorit ennast, kes saadud tuludega maksis kinni kõigi pereliikmete kodulaenud. Vaatamata sellele üllale žestile ei kiida Samantha ema heaks, et tema pisitütar avaldas teose, mis pakatab graafilistest intiimstseenidest. Sisu: rikas ja nägus kontrollifriik Gideon Cross püüab veenda oma õe toakaaslast - Ameerika päritolu raske lapsepõlvega Jocelyni, endaga intiimsuhtesse astuma.

 

Gabriels Inferno - Sylvain Reynard 6. “Gabriel’s Inferno Sylvain Reynard
Raamat avaldati anonüümse Kanada kirjaniku poolt. Ka see teos sai alguse “Videviku” fännikirjandusest ning avaldamise hetkel olid paljud pahased, et fännikirjanduse pealt raha teenitakse. Sisu: paheline ja seksikas, aga traagilise minevikuga ülikooliprofessor Gabriel püüab võrgutada oma 23-aastast süütut õpilast.

 

Mina olen neist läbi lugenud “50 halli varjundit”, “Alasti”, “Dark Lover” ja “On Dublin Street”. Mitu oled Sina läbi lugenud?





6 kommentaari:

  1. Ainuke mida mina lugenud pole on On Dublin Street.
    Aga kuidas Beautiful Disaster siia nimelirja on sattunud, on küll müstika, või siis ma mäletan seda raamatut valesti, kuid erootikast oli seal raamatus küll asi kaugel, pigem pidev pubekate ängistus ja arusaamatus. :)
    Ning esimene, teine ja kuues raamat oleks nagu üksteise koopiad või siis samas "Kuidas kirjutada erootika romaani" loengus kirjutatud :).
    Aga Dark Lover ... ahhhhh jah.

    VastaKustuta
  2. Sul võib "Beautiful Disaster" kohta täitsa õigus olla. Pole seda ise lugenud.

    Hakkasin nimekirja koostama, kui otsisin endale vahelduseks midagi kuumemat lugeda. Natuke ringi vaadates selgus, et kui oled ühe juba läbi lugenud, pole ülejäänut 80 % enam mõtet kätte võtta - kõik nagu ühe vitsaga löödud :D


    Lõpuks siiski leidsin midagi - "Wallbanger" Alice Claitonilt ja "The Will" Kristen Ashleilt ootavad lugemist :)

    VastaKustuta
  3. Hea meelega tahaks küll lugeda midagi "Fifty Shades'i" laadset (kergelt agressiivse/vägivaldse alltekstiga seksuaalsuhetest), mis oleks üle keskmise hästi kirjutatud ja mitte mõistust solvav... Äkki siis see Sylvia Day.

    VastaKustuta
  4. Hea valik. Mulle meeldis Sylvia Day isegi paremini kui "Fifty Shades".

    VastaKustuta
  5. Olen neist lugenud ainult J.R. Wardi raamatut "Dark Lover". Mulle
    meeldis. Oli piisavalt põnevust, seksi, vägivalda aga ka romantikat.
    Eriti hindan ma loodud maailma ja autori süngelt vaimukat stiili. Võin
    rahustada, et sarja arenedes pole selles enam nii palju seksi. Rohkem on
    juttu vampiiride maailmast, kommetest ja võitlusest lesseritega.

    VastaKustuta
  6. Olen lugenud sylvia day kõik crossfire raamatud ja varjundid ka kõik loetuD. Kõik meeldisid väga. Mõlemal kirjanikul väga sarnane kirjutamine kuid siiski soovitan lugeda, kui istuvad sellised raamatud :-)

    VastaKustuta