Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 13. mai 2014

“Rubiinpunane” Kirstin Gier

Rubiinpunane - Kerstin Gier

“Rubiinpunane” on populaarne Saksa autori poolt noortele suunatud triloogia ajarännaku teemadel.

See on humoorikas ja kerges võtmes kirjutatud fantaasialugu ühest “tavalisest” (kui tavaliseks saab pidada kedagi, kes vaime näeb?) 16-aastasest koolitüdrukust, kelle perekond on seotud suure saladusega. Nimel suudavad osad pere naisliikmed mõneks tunniks ajas tagasi rännata. Mitte küll Gwyneth, vaid tema nõbu Charlotte. Nii vähemalt kõik arvavad.

Hinnang:  4
Sensuaalsus:  no-sex

goodreads_raamatu-info


Süžee:

Charlotte on terve oma lapsepõlve veetnud saladuskatte all ettevalmistusi tehes - käinud ajarändajaid kaitsva ühingu koosolekutel, saanud kõne- ning etiketitunde, õppinud keeli, ajalugu ja ratsutamist. Seda kõike selleks, et pärast 16-ndat eluaastat, kui geenide poolt määratud anne lõpuks välja lööb, minevikus hakkama saada. Kõigile üllatuseks avastab aga hoopis Gwyneth end üle-eelmise sajandi härrastemajas öösärgi väel tolmuses kapis pererahva eest peitmas.

Gwyneth kistakse kiiresti ajarännet ümbritseva salaühingu poliitikasse, kus kedagi usaldada ei saa. Teda saadab ajarännakutel Gideon, kes ei vaevu oma pettumust varjama - mõistliku Charlotte’i asemel tuleb tal tegemist teha väheinformeeritud ja pealtnäha ilma igasuguste väljapaistvate oskusteta tüdrukuga, kes ei oska muud, kui itsitada ning klatšida. Gideoni eelarvamusi ei aita ka purustada fakt, et Gwyneth tunneb ajalugu umbes sama hästi kui iga teine õpilane - täpselt nii palju, kui järgmise kontrolltöö läbimiseks vaja on. Ehk siis praktiliselt üldse mitte.

Kuigi nii mõnigi kord tundus Gwyneth ebaloomulikult naiivne ning enamus meestegelasi ära-sina-vaeva-oma-ilusat-peakest üleoleva suhtumisega, oli lugu tempokas ning vahva.

 

Ehk siis…

Väga tore noorte seikluslugu.

 

Hind: 19.63 €
Raamat24
Hind: 5.36 € (ingl. k)
Amazon




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar