Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

kolmapäev, 15. mai 2013

Carla Kelly “Kapteniproua”

Kapteniproua - Carla Kelly

“Kapteniproua” on ajalooline armastusromaan, mida kindlasti ei soovita lugeda söögi kõrvale. Ülekäe visatud kommetaarid oksendamiste ja ööpottide sisu kohta võivad täiesti rikkuda korraliku supi nautimise. Kui panin aga supikausi kõrvale, osutus raamat päris heaks.

Carla Kelly on ajaloolase haridusega ning ise üles kasvanud mereväelase peres. Seega teab, millest kirjutab.

Hinnang: 3   (hea)
Sensuaalsus: sex

Vaata Ersenis: “Kapteniproua” 13.90 € või Amazonist (ingl. keeles) $4.16.


Carla Kelly on mitmeid auhindu pälvinud armastusromaanide autor. Tema haridust ning lapsepõlve arvestades peetakse just mereväega seotud raamatuid Carla parimateks.

Raamatus “Kapteniproua” on nii seiklusi kui ka intriige. Peategelaste suhe kujuneb aga välja igapäevase suhtlemise käigus ajal, mil sõjalaeva kapten Oliver Worthy veedab Nana vanaema poolt peetavas võõrastemajas. Nana, ehk Eleanor Massie –  lord Ratliffe’I sohitütar, on Plymouthi elanike poolt palavalt armastatud. Ta töötab oma madalast soost vanaema võõrastemajas, kuid ajad on rasked ning võõrastemajas pole mitu kuud ühtegi külastajat käinud. Siis aga saabub linna kapten Oliver Worthy, kelle laev vajab sadamas remonti.

Enne Plymouthi tulemist palub lord Ratliffe kapten Worthyt oma sohitütre järele vaadata ning talle teada anda, kuidas tüdrukul läheb. Kuigi Ratliffe väidab, et tunneb huvi vaid seepärast, et Nanast hoolib, tajub Oliver midagi kahtlast. Ometi otsustab ta need mõned nädalad, mis ta on sunnitud maa peal veetma, peatuda Nana juures. Juba esimesest hetkedest alates satub ta tüdruku lummusesse. Mereväelase naise elu on aga raske ning seetõttu on Oliver ammu otsustanud vallaliseks jääda.

Ajalooliste detailide poolest rikas armastusromaan

Leidisin selle olevat kerge ning suhteliselt kiire lugemise. Carla Kelly läheneb kehalistele funktsioonidele asjaliku ükskõiksusega, mis mõnel nõrganärvilisemal (minul näiteks) nina kirtsu ajab. Meeldisid jutusse pikitud ajaloo detailid ning loo sirgjoonelisus. Autor suutis vältida tüüpilisi “suure arusaamatuse” sitatsioone, peategelased usaldasid ning austasid üksteist.

Soovid rohkem raamatusoovitusi? Lisa end minu Goodreads sõbraks!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar