Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 18. juuni 2013

Sylvia Day “Alasti”

Alasti---Sylvia-DayVõtsin Sylvia Day “Alasti” kätte kartes, et sellest tuleb järjekordne “Viiskümmend halli varjundit”. Teatud määral nii oligi. Ometi nautisin raamatut “Alasti” tunduvalt enam. Miks? Sest peategelaseks oli otsustusvõimetu tüdruku asemel enesekindel ja oma vigadest teadlik naine… ja seksstseenid olid tunduvalt kuumemad.

Hinnang: 4
Sensuaalsus: sex-w-graphic-descriptions

Osta raamatupoest "Sõna" 15.95 € või vaata Amazonist (inglise keeles) $9.99.


Raamatus püüavad oma suhet toimima panna kaks vägagi traumaatilise minevikuga inimest. Ma ei hakka siin nende traumasid pikemalt paljastama, aga olgu öeldud, et peategelaste sarnasused ulatuvad kaugemale kui füüsiline perfektsus ning ülipaksud rahakotid.

Mis meeldis:

ENESETEADLIK PEATEGELANNA
Eva polnud kohe kindlasti mitte täiuslik – ta oli armukade, oma positsioonis ebakindel ning enesehinnanguprobleemidega. Samas jätkus ta piisavalt väärikust, et mitte lasta end seksobjektina ära kasutada.

“What I want is to be seen as having more to offer than an inflatable sex doll.”Google-translate-to-estonian

Eva põhjendab, miks ta Gideoniga suhet ei taha

Ta nõuab Gideonilt avameelsust ning lugupidavat käitumist (nii mõneski viimase aja menukis üllatavalt vähe hinnatud omadused). Ka on ta omaenda vigade suhtes avameelne.

I hated the thought of him talking to her […]. I figured that was an issue I should disclose up front.
  “Gideon...”
  “Yes?” He’d finished his burger and was working on the fries.
  “I’m a very jealous person. I can be irrational with it.” I poked at my burger with a fry. “You might want to think about that, and whether or not you want to deal with someone who has self-esteem issues like I do.”Google-translate-to-estonian

Eva tunneb armukadedust Gideoni sõbranna vastu

REALISTLIK LÄHENEMINE PROBLEEMIDELE
Autor ei vaevle illusioonide käes, nagu laheneks probleemid imeväel, kui nendest korra rääkida. Eva armukadedus ei  haihtu, kui Gideon talle kinnitab, et selleks pole mingit põhjust; Gideon ei taju privaatsusnõuete piire teistes situatsioonides, kui naine nõuab, et mees teda jälgida ei laseks; jne. Mõlemad teevad vigu ning pingeolukorrad räägitakse selgeks, aga vaatamata hetkelisele kergendusele, kerkivad sügavamad probleemid ikka ja jälle esile.

EVA JA GIDEONI OMAVAHELINE SUHTLUS
Peategelaste vahelise suhte peamiseks omaduseks – lisaks tohutule füüsilisele külgetõmbele, loomulikult – on ausus ja avameelsus. Gideon ja Eva räägivad omavahel ka rasketest teemadest, austades seatud piire. Sümpaatsena mõjus Eva eeldus, et tema mured kuulatakse ära ja neid võetakse tõsiselt.

KUUMAD SEKSISTSEENID
Seks-stseenid olid värvikad ning mitmekülgsed. Ühes intervjuus väitis autor, et püüab iga seksistseeniga näidata peategelaste suhte kohta midagi uut ja raamatut lugedes võib sellega nõustuda.

Mis ei meeldinud:

SEKS, SEKS, SEKS
Juudas küll! Raamatu lõpus oli mul seksist täielik üleküllus. Mõlemad käisid ringi poolerutunud olekus pidevalt seksist fantaseerides (või sellega tegeledes). Iga mõte, liigutus ja heli erutas neid.

“Are you all right?” His voice was cultured and smooth, with a rasp that made my stomach flutter. It brought sex to mind. Extraordinary sex.Google-translate-to-estonian

Eva esimest korda Gideoniga rääkides

Rääkimata sellest, et kõik vahekorrad lõppesid 3-4 orgasmiga.

VÄLISELE ILULE KESKENDUMINE
Kõik tegelased olid superilusad ja üliheas vormis. Läbi terve raamatu tuletati mulle pidevalt meelde, kui kaunid ja seksikad tegelased ikka olid ning kuidas kõik, kes nende poole pilgu viskasid, neile ihaleva pilguga järgi vaatama jäid.

[His] nose, and intensely blue eyes made him savagely gorgeous.Google-translate-to-estonian

Ehk siis…

Kindlasti pole see üks minu lemmikraamatutest, aga omas žanris väga hea. Žanriks oleks siis “hingevaevu täis erootika, kus füüsiliselt jumalikud peategelased leiavad kuuma seksi abil oma hingesugulased”.

Viivika, 18. juuni 2013. Hinne: 4

Otsid veel sarnaseid raamatuid? Vaata ka:
E. L. James “Viiskümmend halli varjundit”
Abbi Glines “Twisted Perfection”





4 kommentaari:

  1. Sylvia Day "Alasti" oli minu jaoks täielik plagiaat "50 hallist varjundist" - ilusmees multimiljonär Gideon kohtub oma ärihoones neiu Evaga, kes üllatusest kukub, seejärel kontrollfriigist ilusmees jahib neidu, sisustab talle oma korteris toa, ostab riideid, viib heategevusüritustele... Eva ema on ka mitmendat korda suhtes, isa on politseinik, loomulikult on Evat ohustamas Gideoni kadedad eksid...
    Häiris ka see superkõva superseks, mis lõppes mitmete orgasmidega.
    Igatahes "50 halli varjundit" oli palju loetavam ja põnevam koos oma teiste osadega.
    Sylvia Day oleks võinud midagi originaalsemat välja mõelda, oleks kindlasti põnevam lugemine olnud.
    Hinne 3.

    VastaKustuta
  2. Hea sisukokkuvõte :D
    Aga täiesti tõene. Kumbki raamat ei innusta mind järge kätte võtma. Palju punkte "50 hallile..." annaksid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. "50 halli..." läks põnevaks tõusvas joones. Kui 1.osas olid valdavad seksistseenide pikad kirjeldused, siis 2. ja 3.osa olid muude haaravate sündmustega lopsakalt sisustatud. Ja 3.osa lõpus oli kirsikeseks tordil huvitav lahendus Christiani vaatenurgast nende tutvumisloole....
      Igatahes 5 palli süsteemis 5.

      Kustuta
    2. Võib-olla loen selle moega kunagi ka järjed läbi. Tänan!

      Kustuta