Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

laupäev, 13. juuni 2015

"Tüdruk Online" - internetikuulsus võib saada takistuseks armastusele

Tudruk online - Zoe Sugg Tegu on noortele mõeldud raamatuga, kus täiesti tavaline 15-aastane noor neiu Inglismaalt, kes satub pidevalt kõikvõimalikesse piinlikesse olukordadesse, peab anonüümset blogi. Blogis jagab Penny oma igapäevaseiku, muremõtteid ja hirme.

Kui tüdruk puhkuse ajal USA-s armub Noah’sse, jagab ta seda ka oma lugejatega. Häda saabub aga siis, kui Penny blogi avalikuks tuleb ja selgub, et Noah on Penny eest midagi olulist varjanud.

 

Hinnang:   3
Sensuaalsus:  no sex




Raamatu kaanelt:

 

Lühidalt, lugu tundus mulle selline keskpärane. Penny blogi on ülipopulaarne, vaatamata sellele, et seal polnud midagi eriti huvitavat - tavaline teismelise maailmavalu. Ka polnud tema kirjastiil millegi poolest eriline või väljapaistvalt humoorikas. Ma ei tea, kes olid need tuhanded lugejad, kes selle blogi jälgijateks hakkasid. Vaevalt, et teismelised selles vanuses kellegi teise elust piisavalt huvituksid. (Heaks näiteks on kasavõi Penny ise, kellele temaenda parima sõbra kodune draama lõpus sellise üllatusena tuli.) Kellegile teisele aga ei läheks blogis tõstatatud teemad ilmselt lihtsalt korda. 

Ühest küljest oli tegu õpetliku looga sellest, kuidas interneti petlikult anonüümne keskkond võib ühel hetkel Sinu enda vastu pöörata. (Kas ikka tasub kõiki oma salajasi mõtteid kõigiga jagada?) Teisalt aga oli tunda autoripoolset internetikuulsuse idealiseerimist. Ja pole ka ime - Zoe (Zoella) sai ju isegi algselt just youtube’is videoblogidega kuulsaks.

Võibolla olen Zoella vastu liiga karm. Kuidas Sulle tundub, kas usud, et normaalse noore tüdruku tavaliste mõtetele oleks internetis olemas lugejaskond? Kas Sina ise oleksid huvitatud 15-aastase tüdruku mõtisklustest?

Hinne: 3

 

Ehk siis…

Selline keskpärane õpetliku sisuga lugu internetikuulsusest.

Rahva Raamat: €18.75
Amazon (ingliskeelne): $9.99 

Veel raamatututvustusi minult:

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar