Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

neljapäev, 15. oktoober 2015

"Surma ees alasti" - mõrvalugu aastast 2058

J.D. Robb - Surma ees alasti 100 parimast armastusromaanist 27. kohal.

“Surma ees alasti” on esimene raamat krimiseerias, kus okkalise iseloomuga Eve Dallas lahendab mõrvajuhtumeid kauges tulevikus - aastal 2058. Teda abistab seksikas müstiline miljonär Roarke.

“Surma ees alasti” on seksikas põnevik huvitavate tegelastega.

 

Hinnang:   4
Sensuaalsus:  seksikas




Raamatu kaanelt:

 

Sulle meeldivad domineerivad pururikkad mehed, kes saavad, mis tahavad? Sel juhul on see raamat Sinu jaoks! Ja kuigi Roarke’i võib võrrelda Christianiga raamatust “Viiekümmend halli varjundit”, siis Eve ei meenuta millegi poolest Ana’t.

Eve Dallas on kõige haavatavaks tegeva suhtes tõrges ning õrnemaid emotsioone kiivalt tagasi hoidev. Ta on jõuline ning missioonitundega naine, kes jahib julma mõrtsukat. Ta usaldab oma sisetunnet Roarke’i osas ning astub tollega suhtesse. Seda vaatamata sellele, et mees on esialgu üks peamisi kahtlusaluseid. Ja et ta tegelikult suhtes olemisest üldse vaimustuses pole.

Huvitav on jälgida, millisena 20 aastat tagasi autor tulevikku ette kujutas. 2058-ndal aasta on relvad keelatud, välja arvatud kollektsionääridele, kes koguvad päriskuulidega antiikrelvi (sest selleks ajaks on politseinikel ammu kasutuses laserrelvad). Prostitutsioon on see-eest legaalne ning reguleeritud. 2058. aastal leidub aga ikka veel mehi, kes usuvad, et naise koht on köögis, mitte aga vastutaval ametikohal.

Kui keegi veel ei teadnud, siis J.D. Robb on vana hea Nora Roberts. 95-ndal aastal soovis naine kätt proovida veidi teistmoodi raamatutega kui tema tollane leivanumber - klassikalised romantilised lood. Kirjastaja polnud plaanist eriti vaimustuses. Kuna aga Nora töömaht oli piisavalt suur, oli ta nõus pseudonüümi alt välja antud raamatud avaldama. Raamatud jõudsid paari aastaga edetabelite tippu. Aastaid varjas Nora oma autorlust, kuid fännid juba kahtlustasid, kes teoste taga on. Alles 2001. aastal kinnitas kirjastus, et selleks on tõesti Nora Roberts.

Igas osas lahendatakse küll üks mõrvalugu, kuid põhirõhk sarjal on siiski Eve ja Roarke'i suhtel. Vaikselt avavad nad end üksteisele ning koos saavad üle oma mineviku varjudest.

Hinne: 4

 

Ehk siis…

Põnev ja seksikas. Soovitan.
 

Veel raamatututvustusi minult:

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar