Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 22. jaanuar 2016

"Klaasneitsi" - kõrgseltskonna neiu peab töölisklassis hakkama saama

The Glass Virgin
The Glass Virgin by Catherine Cookson
My rating: 3 of 5 stars

"Klaasneitsi" on lugu kõrgseltskonna neiust, Annabellast, kes avastab üks hetk et on tegelikult hoopis (väga) madalat päritolu. Suures meeleheites põgeneb ta kodust koos ustava noore teenri Manuel Mendozaga.




Raamatu esimene pool meeldis mulle tunduvalt enam. Seal oli põnevust ja sünget eelaimust tulevikusündmuste kohta. Positiivselt mõjusid ka peategelased. Manuel tundus olevat aus, sirgjooneline, kannatlik ja töökas mees. Annabella kohta oli natuke raskem järeldusi teha, tegu oli ju ikkagi alles lapsega. Aga temagi jättis mulle hea mulje oma vaikse oleku ja korrektsusega.

Teises pooles aga valmistasid mõlemad mulle pettumuse - Annabella osutus araks ja klammerduvaks naisterahvaks, kes enda eest eriti seista ei osanud ja toetus ainult Manuelile. Manuelgi kaotas minu jaoks enamuse oma võlust - kannatlikkust ja heatahtlikkust jätkus tal ainult nii kaua, kuni olud olid head. Kohe, kui asjad kiiva kiskusid, avaldus tema järsk ja äkiline külg. Mehel olid joomiseprobleemid ning kasutas iga provokatsiooni korral rusikaid. Rääkimata sellest, et ta valetas oma päritolu kohta.

Suurimaks miinuseks pidasin aga viisi, kuidas Manuel vabandusi otsima hakkas, kui võõra naisega voodist leiti. Selle asemel, et asi ilusti ära seletada, hakkab ta end õigustama "meeste loomulike vajadustega". Väga nõme!

Ehk siis. Lugu iseenesest oli üsna huvitav - noor kaunis kõrgseltskonna neiu peab oma teenri abiga kohanema töölisklassi elustiiliga ning armub sealjuures nimetatud teenrisse. Peategelased aga rikkusid loo minu jaoks täiesti ära!

Hinne 2.75



View all my reviews



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar