Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 13. mai 2016

"Kangelased on mu nõrkus" - humoorikas, kirglik ja põnev

Heroes Are My Weakness
Heroes Are My Weakness by Susan Elizabeth Phillips
My rating: 4 of 5 stars

Susan Elizabeth Phillips on kuulus armastusromaanide autor, kelle “Kangelased on mu nõrkus” on esimene, mis eesti keelde tõlgitud. Tema raamatud jõuavad püsiva järjekindlusega fännide top 100-sse. Viimati - aastal 2013 - jõudis sinna suisa 8 raamatut, mis on Lisa Kleypase järel teine koht raamatute rohkuse poolest (Lisa Kleypasel jõudis top 100 nimekirja 12 raamatut).

S. E. Phillipsi raamatud on enamasti humoorikad kaasaegsed armastusromaanid. “Elu on liiga lühike, et lugeda masendavaid raamatuid,” usub ta ise.

See on tüüpiline S.E. Phillipsi raamat - lõbus ja kirglik. Kuigi algus on süngevõitu, loob peategelaste omavaheline suhtlus kerguse, mis varjutab tõsisemad teemad. Ja tõsiseid teemasid pole seal mitte vähe: kurjakuulutavalt lõppenud esimene armastus, salapärane ründaja/ahistaja, kõhedust tekitava taustaga sõbranna ning trauma tagajärjel tummaks jäänud väike tüdruk - kui nimetada vaid mõned.

Annie tuleb talvituma eraldatud saarele, et otsida pärandit, mille olemasolu tema ema surivoodil paljastas. Tundub aga, et keegi on pärandist veel teadlik ja tahab naise saarelt eemale hirmutada. Ja pole välistatud, et see keegi on tema esimene armastus Theo, kes koosoldud suve lõpus Anniet hirmutas, kiusas ja julmusega vahele jäi. Või siis tema n.ö. sõbranna, kes vaoshoituse ning salatsemistega silma paistab.

See, kes tegelikult sissemurdmiste ja ähvarduste taga on, tuli mulle igatahes üllatusena. Plusspunktid autorile!

Raamatu lõpus lahendatakse kõik müsteeriumid, hingehaavad paranevad maagilisel moel ning traumad, mis päriselus jääksid igavesti kummitama, kaovad loetud lõikudega. See fakt häiris mind aga alles pärast, raamatu kokkuvõtet kirjutades. Lugemise ajal tundus asjade käik loomulik, dialoogid olid vahvad, nagu ka tegelased. Pahad said oma õiglase karistuse ja headus ning armastus võitis!

Hinne: 4

Ehk siis…

Väga vahva raamat - natuke müsteeriumit, natuke nalja ja natuke kirge. Soovitan!



View all my reviews



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar