Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

neljapäev, 23. aprill 2009

RAAMAT: Loretta Chase "Lord of Scoundrels"

Talle on pandud palju hüüdnimesid, kuid "ingellik" pole ükski neist …

Sebastian Ballister, Daini kurikuulus markii, on ohtlik mees, kellega kokku puutuda. Ükski lugupeetav naine ei teeks midagi tegemist "Ballisteride kirstunaelaga" ja ka tema ei soovi midagi teha tegemist lugupeetavate naistega. Ta on otsustanud jätkata sellega, mida ta teeb kõige paremini – patustamisega kõigi moraalinormide vastu. Ning kõik see sujub tõrgeteta… kuni päevani, mil avaneb poeuks ning sisse astub tema.

Naine on liiga intelligentne, et armuda kõige hullemasse mehesse maamunal …

Jessica Trent on otsusekindel noor naine ja ta kavatseb tirida oma imbetsillist venna, võtku mis võtab, eemale allakäiguteest, mille too on endale valinud. Kui venna, ja koos temaga ka terve perekonna tuleviku päästmine tähendab seista vastakuti saatana endaga, siis seda ta ka teeb. Probleem on aga selles, et kõne all olev saatan on üllatavalt vastupandamatu ning isik, kes vajab kõige rohkem päästmist, on hoopis tema ise!



2007-ndal aastal kuulus see raamat juba teist korda järjest AAR-i top 100 parima romantikaraamatu nimekirja tippu ja seda minu arvamuse kohaselt täiesti õigustatult – selle 1995-ndal aastal avaldatud teose näol tegemist on ka ühe minu enda isikliku lemmikuga. Suureks pettumuseks kõigile eesti lugejatele, kes inglise keelt ei valda, pole seda raamatut meie emakeelde tõlgitud. Küll aga on raamatu ingliskeelne variant saadavalt internetis ning olemas isegi Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas.

Lugu ise leiab aset üle-eelmise sajandi esimesel poolel Inglismaal. Kuigi jutustuse eelugu on sedalaadi raamatu kohta harjumatult pikk, tasub see siiski lugemist ning annab palju juurde kogu ülejäänud loo, eriti Sebastiani käitumise ning oleku mõistmisel. Sebastiani lapsepõlve kirjeldus ning arenemise lugu aitavad mõista tema ettevaatlikkust kõigi, sealhulgas ka õrnema soo, suhtes. Mõnusa huumoriga kirja pandu annab vahva ja südamesse tungiva pildi kahe huvitava isiksuse teineteiseleidmisest.

Jessica Trent on oma aja kohta vägagi iseseisev naine ning valmis oma au kaitsma ka siis, kui tema pere meesliikmed selleks valmis pole. Kuigi Sebastian kahtleb Jessica motiivides pea igal sammul, on ta siiski võimetu mitte vastama tema kirele ja riskima oma südamega. Selle haavatud hingega elumehe ja tarmuka sinisuka loo jälgimine paneb nii mõnigi kord suunurgad kerkima ja südame kiiremalt puperdama. Soovitan kõigile!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar