Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

pühapäev, 2. august 2009

Madeline Hunter "Lessons of Desire"



Madeline Hunter on olnud edukas ajalooliste armastusromaanide kirjutaja juba oma kümme aastat ning seda arvestades olid mul tema raamatule (minu esimesele kokkupuutele selle kirjanikuga üldse) üsna kõrged ootused. Kahjuks pidin ma pettuma. Mahlaka ja kirgliku armastusloo asemel leidsin ma end lugemas korrektset, kuid veidi tuima lugu reisimisest, kohusetundest ning naiste vabadusest (või selle puudumisest).

SÜŽEE: „Lessons of Desire“ ehk emakeeli „Kire õppetunnid“ räägib Phaedrast ja Elliotist - vabameelse mõtlemisega naisest, kes reisib ringi, et koguda kinnitust oma lahkunud isa memuaarides pajatavatele sündmustele, ning auväärsest suguvõsast pärit mehest, kes püüab takistada teda memuaare avaldamast, kuna need sisaldavad tema enda isa kohta käivat kompromiteerivat infot.

HEA: Sündmustik viib meid mitmesse eksootilisse paika ning pakub muuhulgas müsteeriumit ja seiklusi. Kuigi kirjastiil pole ülemäära kaasakiskuv, on see piisavalt hea, et tekiks huvi samas seerias avaldatud eelmise raamatu kohta. Sobib avalikus kohas lugemiseks.

HALB: Raamatuga ei teki emotsionaalset sidet, mistõttu kuulub ta kergesti ununevate kilda. Mehe suhtumine naise minevikku ja elustiili tundub väheveenev. Nagu seda on ka mõned naise otsused ning mehe tunnete muutumine naise isa memuaaridega seonduvasse.

Hinne: 3




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar