Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 23. aprill 2013

Eloisa James “With This Kiss”

With This Kiss - Eloisa James_thumb"With This Kiss” on kolmeosaline teos tuntud ajalooliste armastusromaanide autorilt Eloisa Jamesilt. Leedi Grace Ryburn on lapsepõlvest saati sisse võetud peretuttavate pojast Colin Barryst. Kui Colin liitub mereväega, kirjutab Grace aastaid talle kirju, et leevendada Colini koduigatsust ja jagada pildikesi ning jutte kodustest. Teadmata täpselt, kui vähe või palju tema kirjad Colinile tähendavad (Colin vastab harva, vaid paari reaga kirjade eest tänades), kasvavad Grace’i tunded mehe vastu iga korraga, mil ta teda näeb. Lõpuks, olles kindel, et mees tema tunnetele ei vasta, lõpetab Grace kirjade saatmise. Alles siis taipab Colin, kui palju need kirjad ja Grace ise talle tähendavad…

Hinnang: 3,5   (hea)
Sensuaalsus: sex-w-descriptions

Vaata Amazonist: “With This Kiss” I osa ($0.99).


Vaatamata heidutavale faktile, et lool on kolm osa, on tegemist kiire lugemisega. Iga osa on lühike ja kokku annavad ühe mõnusa keskmise pikkusega teose. Edaspidi räägingi raamatutest, kui ühest tervest teosest. Eloisa James kirjutab hästi. Nautisin ka raamatu selle osa lugemist, kus tegelased käitusid ebaloogliselt (seda siis kuskil pool raamatut).

Grace on tõsine ning sirgjooneline tütarlaps, kes tihtilugu jääb oma elavaloomulise ning särava õe varju. Asi pole mitte selles, et Grace oleks ilutu või silmapaistmatu isik, vaid lihtsalt tema õde Lily on eriliselt särtsakas ja pilkupüüdev – lapsena igavene nuhtlus, noore neiuna aga tõeline südametemurdja.

Colin fantaseerib mereväes noorimaks kapteniks saamisest. Reaalsus on aga karmim kui ta oodata oskab. Iga läbitud lahing õõnestab tema rahulolu kiiresti tehtud karjäärist. Tihtilugu on ainukeseks lohutuseks just Grace’ilt saadud kirjad. Kui ta aga saab linnaloa ja märkab ballil säravat ning elu karmusest puutumata Lilyt, viskub ta meelsasti unustust pakkuvasse kuramaaži. Fakt, et Grace paistab alati tema külaskäikude ajal mujal hõivatud olevat, teeb Colinile salajas ainult rõõmu – ta ei ole kindel, et suudaks Grace’i kõiketeadva pilgu all oma habrast meelerahu säilitada.

Aeglaselt arenev armastus lapsepõlvesõprade vahel
Grace’i tunded Colini vastu arenevad vaikselt aastatega lapsepõlve sümpaatiast armastuseks. Colin aga hakkab oma (ja Grace’i) tundeid analüüsima alles siis, kui lühikeselt puhkuselt tagasi merele minnes Grace’i asemel Lilylt kirja saab. Esimest korda elus kirjutab ta paari viisakusrea asemel vastuseks 5-leheküljelise jutu, et muu seas ka Grace’i käekäigu kohta küsida.

Merel olles on Colinil aega oma tunnetes selgusele jõuda ja Grace’i südame tagasi võitmiseks plaane pidada. Need plaanid lendavad aga vastu taevast, kui teda jälitanud õnn otsa lõppeb ning ta lahingus vigastada saab…

Mõnus pretensioonitu lugemine.

Soovid rohkem raamatusoovitusi? Lisa end minu Goodreads sõbraks!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar