Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 15. aprill 2014

Graeme Simsion “Naiseotsing”"

Naiseotsing.indd Suurepärane humoorikas armastusromaan! Sotsiaalselt ebapädev geeniteadlane püüab metoodiliselt lähenedes leida endale naist. Rosie pole kindlasti kandidaadiks sobiv, ometi leiab mees järjest põhjuseid, miks temaga koos aega veeta. Rosie otsib aga hoopis oma isa ning Doni kaasamine tekitab hulganisti huvitavaid ning ülinaljakaid situatsioone.

Raamat jõudis eelmisel aastal edetabelite tippudesse, pälvis romantikahuvilistelt mitmeid auhindu ning juba on ka film tegemisel.

Hinnang:  4
Sensuaalsus:  no-sex

goodreads_raamatu-info


Süžee:

Ma pole midagi nii naljakat juba ammu lugenud! Raamat on jutustatud mina-vormis Doni vaatevinklist. Tema pingutused normaalses, emotsioonidest kantud keskkonnas, edu saavutada on ülinaljakad. Ja need situatsioonid, millesse ta satub!

Don Tillman on (kirjanduslikus maailmas) tüüpiline autistliku suundumisega tegelane – suurepärase mälu ja analüüsivõimega mees, kel sotsiaalsetes olukordades puudub igasugune oskus normide kohaselt käituda. Loomulikult tähendab see pidevalt piinlikkesse olukordadesse sattumist, möödarääkimisi ja raskusi naistele mulje avaldamisel. Ta on korraldanud oma elu pedantse täpsusega rutiinideni, mida ta minuti pealt jälgib. Ühel hetkel otsustab ta eraldada naise leidmiseks aja ning koostab sobivate kandidaatide välja sõelumiseks põhjaliku küsitluse. Ta kaasab protsessi oma ainukesed kaks sõpra – töökaaslase Gene’i ja tolle naise Claudia.

Kui tema kabinetti astub Rosie, on Don veendunud, et Gene on kandidaatide sõelumisel vea teinud – naine on täiesti sobimatu praktiliselt igas punktis. Vaatamata kõikidele hoiatavatele märkidele viib ta naise kohtingule ja, vähe sellest, leiab end ikka ja jälle tegemas plaane nende kontakti pikendamiseks.

Rosie tuli aga Gene’i kabinetti hoopis teistel põhjustel, ega tea tolle naiseotsinguist midagi. Nimelt soovib ta leida oma geneetilist isa. Don on geeniteadlasena just õige inimene teda abistama. Doni abi osutub aga oodatust põhjalikumaks ning peagi leiavad nad end kümnetelt meestelt süljeproove kogumas. Ilma nende teadmata.

I told Rosie that Gene and Claudia had an open marriage.

“Lucky her,” said Rosie. “Are you planning to offer the same deal to the winner of the Wife Project?”

“Of course,” I said.

“Of course,” said Rosie.

“If that was what she wanted,” I added in case Rosie had misinterpreted.

“You think that likely?”

“If I find a partner, which seems increasingly unlikely, I wouldn’t want a sexual relationship with anyone else. But I’m not good at understanding what other people want.”

“Tell me something I don’t know,” said Rosie for no obvious reason.

I quickly searched my mind for an interesting fact. “Ahhh… The testicles of drone bees and wasp spiders explode during sex.”

Don ja Rosie

 

Ehk siis…

Väärt lugemine! Nalja algustest lõpuni.

Hind: 22.90 €
Apollo raamatupood
Hind: 1.99 € (ingl. k)
Amazon




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar