Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

kolmapäev, 11. juuni 2014

Sylvia Day – üleöö kuulus erootiliste armastusromaanide autor

Sylvia DaySylvia Day Crossfire sarja esimene osa  “Alasti” oli ühel heal päeval New York Timesi bestsellerite tipus. Ja seda isegi enne selle ametlikku avaldamist!

Sylvia Day avastas armastusromaanid enda jaoks 12-aastasena. Oma esimese raamatu läbi lugenud, mõtles ta endamisi kahjutundega: “Ma ei taha, et see lõppeks!” ja sellest hetkest peale oli tal teada, mida ta suureks saades teha tahab - kirjutada ise raamatuid, mida inimesed käest panna ei suuda.

Tema unistuse täitumiseni läks aga veel aega. Enne seda jõudis ta töötada mitmel ametikohal, sealhulgas USA sõjaväes vene keeleteadlasena.

Sylvia Day on 41-aastane jaapani-ameeriklane. Raamatute kirjutamist alustas ta kümme aastat tagasi lapsega kodus olles. Lisaks erootilistele armastusromaanidele kirjutab ta ka ajaloolisi, paranormaalseid ja futuristlikke armastusromaane mitme erineva pseudonüümi alt. Ta on kirjutanud ka mitteilukirjanduslikke teoseid ning on aktiivselt tegev erinevates armastusromaanide autoreid ja fänne ühendavates organisatsioonides. Nüüdseks on ta välja andnud mitukümmend raamatut ja võitnud mitmeid (armastusromaanide maailmas) prestiižikaid auhindu.

Tema vaieldamatult kuulsaim teos on 5-osaline Crossfire sari, kus kaks väga raske minevikuga ja sellest tulenevate probleemidega inimest üksteisesse armuvad. Sylvia oli raamatu juba iseseisvalt avaldanud, kui selle korjas üles kirjastus Penguin. Umbes samal ajal saavutas Penguini toodang “50 halli varjundit” tohutu ülemaailmse menu ning Sylvia raamatu turustamiseks kasutati samu meetodeid. Ootamatult tabas ka Crossfire sarja esimest osa “Alasti” samasugune kuulsus. Raamat oli edetabelite tippudes juba enne kui Penguin selle ametlikult välja anda jõudis.

Raamatutel “50 halli varjundit” ja “Alasti” on peale kaanekujunduse ning turunduse teisigi sarnaseid jooni. Kui paljud E.L. Jamesi fännid peavad Sylvia raamatut plagiaadiks, siis Sylvia ise väidab, et sarnasus on juhuslik. Samas tunnistab, et tema raamatute edu võlgneb paljugi “50 halli varjundit” edule. Mõlemad raamatud on juba ka filmilepingud sõlminud ning varsti võib neid kinolinadel näha.

Sylvia Day ütles paar aastat tagasi antud intervjuus, et paljud tema raamatute tegelased ei suuda edukalt verbaalselt suhelda, mistõttu näitavad nad oma tundeid välja läbi seksuaalse suhtluse. Mis saab olla veel suuremaks reklaamiks ühele erootiliste armastusromaanide autorile?

Kes tahab Sylvia Day stiiliga tutvuda, siis siin on paar tasuta raamatut (ingliskeelset), mida ta oma fännidele pakub.

 

Andmed:

Nimi: Sylvia Day
Pseudonüümid: Livia Dare, S.J. Day
Sündinud: 11.03.1973, Los Angeles
Žanrid: ajaloolised armastusromaanid, erootilised armastusromaanid, paranormaalsed ja futuristlikud armastusromaanid, urbanistlikud armastusromaanid, kaasaegsed armastusromaanid.
Kuulsaim teos: Alasti” (“Bared to You” 2012)
Raamatuid: ~60 (seisuga 11.06.2014)
Värskeim raamat Aftershock” (Afterburn & Aftershock #2)

 

 

 

Allikad: Wikipedia, videointervjuu, intervjuu, Sylvia Day ametlik koduleht.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar