Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

kolmapäev, 1. oktoober 2014

Uued armastusromaanid septembris 2014

top-armastusromaanid-septembris-2014 Selle kuu pilguheit uutele armastusromaanidele paljastas järjekordse rõõmsa üllatuse. Nimelt jõudis Eestisse kuulsaim ajarännuteemaline armastusromaan maailmas – Diaga Gabaldoni “Võõramaalane”.

See nüüdseks maailma klassikasse kuuluv romaan on top 100 läbi aegade parima armastusromaani nimekirjas olnud algusest peale eesotsas, võisteldes selliste raamatutega nagu “Uhkus ja eelarvamus”, “Jane Eyre” või “Surma ees alasti” (seejuures tehes kahele viimasele pika puuga ära).

 

Eestikeelsed raamatud

”Võõramaalane” on lugu Claire Randallist – II Maailmasõja meditsiiniõest, kes veedab aastal 1945 Šotimaal teisi mesinädalaid oma äsja sõjast saabunud abikaasaga. Ootamatult satub ta aga aastasse 1743, kus kohtab noort šoti sõjameest James Fraserit. Lugejad kiidavad raamatu detailirohkust. See on huvitav, žanri piiridega mängiv raamat, mis peaks midagi pakkuma nii ajaloo, fantaasia kui romantika fännidele. Humoorikate seikade ning romantiliste hetkede vahele mahub ka tõsisemaid teemasid ja lugeja peaks saama tõelähedase pildi 18. sajandi Šotimaa hiilgusest ja viletsusest.

Tabelis on ka raamatute Goodreads populaarsus ja keskmine hinne.

Vooramaalane - Diana Gabaldon Kollektsionaar - Nora Roberts Voimalus - Robyn Carr Palju kara kangekaelsuse parast - Kasey Michaels Mu koige kallim - Betty Neels
Unelmate peig - Susan Mallery Patusest patusemad - Christine Merrill Maskiga kattemaksuingel - Margaret McPhee Tavaline ent armas - Janelle Gordon Armastuse moistatused - Laura Brentwood

 

Populaarsed maailmas

One More Chance - Abbi Glines Jätkub püsiv noortele täiskasvanutele suunatud raamatute populaarsus. Selle žanri juhtfiguur Abbi Glines andis välja järgmise raamatu “One More Chance”. Selles raamatus püüab tuntud playboy Grant Carter veenda Harlow Manningut, et ta on riski võtmist väärt.

Stepbrohter Dearest” – raamat mis lisaks müügiedule saavutas ka Goodreads portaalis hea hinde – räägib aga loo peategelanna vaatevinklist, kes armub oma võimatult käituvasse kasuvenda.

Deacon - Kristen AshleyNatuke kuumemat lugemist pakub aga räigete raamatute poolest tuntud Kristen Ashley oma uue erootilise, s/m elementidega armastusromaaniga “Deacon”. Deacon on tumeda minevikuga mees, kes on kaotanud võime normaalsete emotsioonide tundmiseks. Cassidy teab, et Deacon võib ta hävitada. Ometi riskib ta ühel saatuslikul ööl oma südamega.

In Your Dreams Kergemat ja lõbusamat lugemist aga pakuvad Kristan Higginsi “In Your Dreams” ja Graeme Simsioni järg raamatule “Naiseotsing”. Raamatus “In Your Dreams” vajab Emmaline kaaslast oma endise kihlatu pulma. Manningsportis on aga valik väike ja ainus võimalus on kohalik silmarõõm Jack Holland. Kõik armastavad Jacki ja naine teab, et temal pole mehega mingit tõsisemat lootust.





4 kommentaari:

  1. Võõramaalase põhjal tehti nüüd ka seriaal.

    VastaKustuta
  2. Vau, tõepoolest: http://www.imdb.com/title/tt3006802
    Tänu sarja edule siis ilmselt jõudiski raamat ka eesti keelde. Tänan info eest!

    VastaKustuta
  3. Võõramaalase põhjal tehtud seriaal "Outlander" tundub päris hea olevat. Kuigi iga kohtumine mõne võõraga paistab lõppevat seksuaalse ahistamisega. Raamatus minu arust seda probleemi polnud...

    VastaKustuta
  4. Võõramaalase põhjal tehtud seriaal "Outlander" tundub päris hea olevat. Kuigi iga kohtumine mõne võõraga paistab lõppevat seksuaalse ahistamisega. Raamatus minu arust seda probleemi polnud...

    VastaKustuta