Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 14. juuni 2016

“Katherine’ite küllus” - lapsgeenius ja 19 Katherine’it

An Abundance of Katherines An Abundance of Katherines by John Green
My rating: 4 of 5 stars

Häbi tunnistada, aga olin ette valmis “Katherine’ite küllust” vihkama. Meesautorid ei ole minu silmis head armastusromaanide kirjutajad ja ükski noormees, kel on nii noores eas nii palju ühe väljapaistva tunnusega ekse, pole eriti veetlev romantiline väljavaade.

Seda suurem oli minu üllatus, kui leidsin end lugu üheksateistkümne (19!) Katherine’i poolt maha jäetud noormehest nautimas. Seal oli (1) huumorit, (2) huvitavaid tegelasi ja (3) vahvaid juhtumisi, mis kõik kokku tegid ühe hoogsa lugemise ja hoidsid mul kuni viimase minutini naeratuse näol.

Olen alati arvanud, et naisautorid oskavad emotsioone edasi anda ja lugejas esile kutsuda jõulisemalt ning nüansirikkamalt kui ükski meesautor seda kunagi suudaks. (Hea küll, võibolla on paar erandit, aga oma südames kahtlustan, et ka nemad on tegelikult naised. Lihtsalt meespseudonüümidega.) See raamat ei kõigutanud seda arvamust.

Vaatamata romantiliste emotsioonide vähesusele oli raamatus piisavalt toredat, et lugu nautida. Seal oli nohiklik ja sotsiaalselt kohmakas peategelane - üks minu nõrkusi, vahva parim sõber, huvitav naispeategelane ja humoorikad seiklused, millesse murtud südamega Colin ja tema sõber sattusid.

Loomulikult oli 19 Katherine’i poolt maha jäetud saamine üle mõistuse suur kokkusattumus. Suutsin aga sellest siiski ülejäänud raamatu positiivsete külgede valguses mööda vaadata.

Hoiatan aga, et see raamat pole kõigi maitsele! Paljudele see huumor peale ei lähe ja Colin on nii mõnigi kord tüütuvõitu.

Raamat kahe lausega: Väikelinnas üheksateistkümnenda Katherine’i poolt maha jätmisest taastuv Colin ja tema parim (ning ainus) sõber, paks easygoing Hassan, sõbrunevad Lindsey Lee ja tema tutvuskonnaga. Sel ajal kui Colin püüab välja töötada kõiki suhteid kirjeldavat matemaatilist valemit, naudib ta esimest korda elus (niivõrd kuivõrd) tüüpilise teismelise elu.

Ehk siis…


Vahva lugemine, jään filmi ootama!



View all my reviews



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar