Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 2. oktoober 2012

Uued armastusromaanid septebris

septembrikuu-uued-raamatud
Päevad järjest lühenevad ning vihmased ja pimedad sügisõhtud on ideaalne aeg raamatuga toanurgas kerra tõmbumiseks. Mida meile siis sel kuul uut ja huvitavat pakutakse?
 
Nora Robertsi värske raamat “Esimene ja viimane kallim” on Montgomery triloogia 2. osa, kus kolm venda ehitavad oma kodulinna võõrastemaja. Vaata siit ingliskeelset intervjuud Nora Robertsi endaga, kus ta tutvustab lühidalt triloogia tegevustikku.
 
Jennifer Crusie humoorikas 95-nda aasta raamat “Mida naine tahab” räägib eradetektiivist Mick Peatwickist, kes kaalub äriga lõpparve tegemist, kui tema kabinetti jalutab särtsakas mõjuvõimsast perekonnast pärit Mae Sullivan, kes pole just suu peale kukkunud ning kellel on Mickile pakkuda juhtum, millest too ei suuda keelduda.
 
Susan Mallery on sel aastal olnud tegus ning on välja andnud pea iga kuu uue raamatu. “Paljajalu-suvede aegu” ilmus aprillis ning jõudis nüüd ka Eestis müügile. Tegu on uue sarja esimese raamatuga, kus erru läinud sõjaväelane naaseb aastaid hiljem tagasi kodulinna ning seisab silmitsi naisega, kellega nende teed reetmise tõttu lahku läksid. “A Fool’s Gold Christmas” on aga alles nüüd, septembris, välja antud raamat (sarja 10. osa) vigastusega vaevlevast tantsijannast, kes tuleb kodulinna paranema ja haavu lakkuma. Dante Jefferson on jurist, keda tema kabineti kohal olev Evie juhitud tantsutrenn häirima hakkab. Minnes probleemi lahendama, seisab ta aga ootamatult silmitsi oma parima sõbra õega, kelle vastu tal tugev tõmme tekib.
 
Debbie Macomberi austajate rõõmuks on ilmunud ka temalt uus raamat “Rosewood Lane 204”, huvitava ülesehitusega ajaviiteromaan, kus inimsuhted ning armastus on läbivaks teemaks. Keda huvitab, siis siin on (taaskord ingliskeelne) intervjuu Debbie Macomberiga, kus ta tutvustab Cedar Cove sarja lähemalt, räägib veidi raamatusarja tegelastest ning oma lemmikutest.
 
Eesti enda autorilt Kiiri Saarelt ilmus septembrikuus raamat “Ruubeni liblikad: Kirsipiia” – ebatavaline armastuslugu kahe vastandliku tegelase – nägusa Ruubeni ning tüseda naerualuse, Kirsipiia, vahel.
 
Ingliskeelses uudiskirjanduses on ootuspäraselt populaarsed fantaasiaromaanid. J. D. Robb andis oma futuristlikus politseiseriaalis välja järgmise teose “Delusion in Death”, kus Eve Dallasel tuleb ajaga võidu joostes lahendada eriti võigas kuritegu – terrorismirünnak õhu kaudu levitatavate kemikaalidega. Blue Sargent, 16-aastane tüdruk raamatust “The Raven Boys”, seisab aga Püha Markuse päeval silmitsi poisi vaimuga, keda ta saab näha vaid juhul, kui too saab järgneva 12 kuu jooksul surma Blue käe läbi või on tema tõeline armastus.
 
Selle kuu üks vaieldamatult silmapaistvamaid teoseid on aga hindajate arvu ning edetabeleid arvestades Samantha Youngi ”On Dublin Street”. Täiskasvanutele suunatud (ehk siis kuumi armastus-stseene täis) raamat saatuse poolt vintsutatud ning ettevaatlikuks tehtud Jocelyninst, keda püüab võrgutada ülirikas Braden, kes pole harjunud äraütlemisega.
 
Eesti kirjastused hoiavad meid vääramatu jõuga juba sissetallatud radadel – tuntud autorid, nagu Sandra Brown, Debbie Macomber, Jennifer Crusie jne, moodustavad lõviosa lugemisväärsest kirjandusest ja värsket verd armastusromaanide tõlkekirjandusse tuuakse sisse (pea vaieldamatult) vaid teisekolmandajärguliste tundmatute autorite näol. Iseenesest pole midagi paha selles, et meid esile toodud kirjandusgigantide uusimate (ja vanemate) teostega kursis hoitakse, aga ausalt öeldes ootaksin mõnikord raamaturiiulitele ka natuke värskemaid menuautoreid. Olen ma tõesti ainus?
 

Alljärgnevas tabelis on esitatud raamatute esmatrüki väljaande aastad ning ühes suurimas lugejaportaalis GoodReads antud hinnangud koos seda raamatut hinnanud inimeste arvuga.

Maailmas

Susan Mallery - A Fools Gold Christmas
(155)
J.D. Robb - Delusion in Death
(1277)
Maggie Stiefvater - The Raven Boys
(1733)
 
Sarah Rees Brennan - Unspoken: The Lynburn Legacy
(1258)
Jayne Castle - The Lost Night
(284)
Samantha Young - On Dublin Street
(6105)
 
Nalini Singh - Archangels Storm
(1719)
Sandra Brown - Low Pressure
(206)
Sarah Sundin - With Every Letter
(106)


Ersen

Jennifer Crusie - Mida naine tahab
(2965)
1995
Nora Roberts - Esimene ja viimane kallim
(6339)
2012
Barbara Cartland - Igavesest ajast igavesti
(1)
2011
 
Carla Kelly - Admirali verivaene pruut
(361)
2011
Susan Mallery - Paljajalu-suvede aegu
(1226)
2012
Jennie Lucas - Ohtlikult veedetud öö
(57)
2012
 
Jessica Hart - Me ei unusta kunagi Pariisi
(34)
2012
Andrea Laurence - Mis peitub sügavamal?
(63)
2012

 

eBooks.ee

Patricia Kay - Vale peig, õige pruut
(42)
2011
Debbie Macomber - Rosewood Lane 204. II osa
(4870)
2002
Nicola Cornick - Skandaalisabin
(259)
2010

 

Varrak

Lucinda Riley - Kasvuhoonelill
(1384)
2011
L. J. Smith - Salaring: Vägi
(7349)
1992
Kiiri Saar - Ruubeni liblikad: Kirsipiia
-
-
2012
------------------------------------------------------------------------------------------



2 kommentaari:

  1. Sa ei ole ainus. Olen juba aastaid oodanud, et meie jõuaks mõni uuem autor. Aga kui midagi uut tuleb, siis ainult teismelistele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, olen ka ise seda tähele pannud. Jääb vähemalt lootus, et kui teismelised vanemaks saavad, oskavad nad sellist kohtlemist edaspidigi oodata ja nõuda...

      Kustuta