Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 10. september 2013

Sarah MacLean “A Rogue by Any Other Name”

A Rogue by Any Other Name - Sarah MacLeanSee raamat võitis RITA auhinna kui parim ajalooline armastusromaan. Aga kas “A Rogue by Any Other name” on seda austavat tiitlit ka tegelikult väärt?

Hinnang: 3,5
Sensuaalsus: sex-w-descriptions

"A Rogue by Any Other Name" Amazonis (inglise keeles) $6.44.


Nautisin raamatu algust väga. Penelope sisemonoloogid (ka osad dialoogid) venitasid nii mõnedki korrad suu kõrvuni. Bourne, kes loo alguses kaotab kogu oma vara kaardimängus, on üsna sünge kuju. Need, kellele meeldivad mornid ning kättemaksu nimel elavad tegelased, leiavad siit just sellise kangelase.

Penelope ja Bourne on lapsepõlvesõbrad. Läbi terve raamatu antakse meile peatükkide alguses lugeda nendevahelist kirjavahetust enne Bourne’i vaesumist. Penelope jätkab kirjade kirjutamist sahtlisse veel aastaid pärast noormehelt viimase kirja saamist. Mina ise ei viitsinud nendesse kirjadesse eriti süveneda. Kiire pilgu üle libistamine paljastas aga Bourne’is hoopis teise külje – seda kui elavaloomuline ja muretu noormees.

Nende omavaheline lõbus ning lõõpiv suhe ei kandu edasi (raamatu mõttes) tänapäeva. Penelope aga loodab kuni lõpuni, et too kelmikas noormees ning südamlik sõber on kuskil veel alles. Seda vaatamata sellele, et kohe alguses tunnistab mees oma kättemaksuhimu ning sunnib naise maade tagasi saamiseks endaga abiellu astuma. Naiivne?

See, mis sundis mind hindest lõpuks veel maha võtma, oli aga raamatu lõpp. Bourne, kes põhimõtteliselt oli hasartmängusõltlane, hoidis end pea 10 aastat vaos, et siis kättemaksu nimel jälle kõik kaardimängus ühele käele panustada! Tõsi, seekord polnud kaalul kogu tema varandus, aga siiski ei kõla see just väga lollikindla kättemaksuplaanina.

Ehk siis…

Päris hea ajalooline armastusromaan väikeste mööndustega.

 

Raamatu info | GoodreadsLisa mind oma sõbraks | Goodreads





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar