Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

kolmapäev, 14. jaanuar 2015

“Lihtne” - vägistamiskatsest pääsenud tüdruk armub oma päästjasse

Lihtne - Tammara Webber

“Lihtne” Tammara Webberilt on raamat napilt vägistamisest pääsenud tüdrukust, kes armub oma salapärasesse päästjasse. Vägistamisteema, sellega seotud tunded, vastuolud ning enda eest seisma õppimine läbib tervet raamatut.

Vaatamata raskele teemale, pole “Lihtne” eriti sünge raamat ning kahe kolledžikaaslase - “hea tüdruk” Jacqueline’i ja tätoveeritud kunstikalduvustega Lucase vahel on küllaga kuumust ja kirge.

“Lihtne” on üks kuulsamaid noorte armastusromaane (Young Adult) üldse. Raamat on võitnud mitmeid staažikaid auhindu ja valitud lugejate poolt 2012. aastal parimate noortele suunatud armastusromaanide sekka.

Hinnang:   3.5
Sensuaalsus:  kuum


Raamatu kaanelt:

Võtsin raamatu kätte, kuna see on üks esimesi selle žanri esindajaid, mis eesti keelde tõlgitud on. Young Adult - ja New Adult - on mujal maailmas väga levinud žanrid. Et neid lõpuks ka eestlastele tõlgitakse, on kahtlemata hea uudis!

Kuna tegu on siiski teismelistele (ja natuke vanematele) suunatud raamatuga, mille peategelasedki on teismelised ja raamatu autorgi alles noor, püüdsin säilitada avatud meelt ning mitte olla väga kriitiline. Võibolla tegin oma kergelt üleoleva suhtumisega raamatule liiga.

“Lihtne” on üle nii mõnestki küpsemale lugejaskonnale suunatud teosest ning vaatamata sellele, et enamus magamistoa akte toimus “kardina taga”, jagus seal piisavalt kuumi ja seksikaid stseene.

Samas oli ka palju klišeesid, millest ma lihtsalt ei suutnud mõõda vaadata. Kõige häirivam oli pidev info varjamine ja salatsemine, mis armastusromaanile tüüpiliselt kunagi heaga ei lõppe. Nii loomulikult ka seekord. Esile kerkivad konfliktid olid mulle juba miilide kaugusele ette näha. Puhtaks ei jäänud ei Jacqueline ega Lucas.

Hinne: 3.5

Ehk siis…

Päris hea. Soovitan.

Pegasus €18.10

 

Veel raamatututvustusi minult:

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar