Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

kolmapäev, 19. august 2015

Eestlaste 10-st lemmikarmastusromaanist lõppeb 5 surmaga!

Just nii. Vikerraadio kuulajad valisid armastusromaanidest oma lemmikud ning enamus neist lõppeb halvasti. Tervelt pooltel juhtudel saab kas naine, või harvemini ka mees, surma. Õnnelikud on need, kes kõigest pärast suuri hingevaevu lahku lähevad.

Vaid 3 raamatut lõppeb õnnelikult, kus mees ja naine ka lõpuks omavahel kokku jäävad. Ja ühes neist on õnnelik paarike selleks ajaks juba pensionieas!

Selline on paljude eestlaste arusaam ilusast armastusest! Kas ka Sinu? Anna kommentaarides või küsitluses teada, mida arvad Vikerraadio lemmikarmastusromaani valimise tulemustest.

Lühikokkuvõte Vikerraadio kuulajate poolt valitud lemmikutest:

  1. “Jane Eyre” Charlotte Bronte - mees sandistub. Samas õnnetuses sureb aga ka tema naine, nii et kõik lõppeb siiski hästi - kangelane ja kangelanna saavad alustada õnnelikku kooselu.

  2. “Arc de Triomphe” Erich Maria Remarque - arstist mees ei suuda päästa haavatud armastatut ja süstib teda surmava doosi ravimiga.

  3. “Elu ja armastus” Anton Hansen Tammsaare - naispeategelase austaja laseb meeskangelase maha, kuna too pettis naist ja tegi tolle õnnetuks.

  4. “Tuulest viidud” Margaret Mitchell - õnnetu abielu päädib lahkuminekuga. Mees ja naine ei suuda kuidagi üksteise armastamist samale hetkele ajastada.

  5. “Uhkus ja eelarvamus” Jane Austen - mees solvab naist, naine vihkab meest. Mõlemad avastavad teises aga nii mõndagi imetlusväärset ning mehe teine abieluettepanek võetakse juba õnnelikult vastu.

  6. “Armastuse lugu” Erich Segal - naine sureb leukeemiasse.

  7. “Madisoni maakonna sillad” Robert James Waller - 4-päevane afäär lõppeb lahkuminekuga, kui naise mees ja lapsed reisilt tagasi tulevad.

  8. “Vihurimäe” Emily Bronte - naine sureb, mees läheb hulluks.

  9. “Armastus koolera ajal” Gabriel Garcia Marquez - mees ja naine abielluvad pärast poolt sajandit lahus olemist.

  10. “Anna Karenina” Lev Tolstoi - ebaseaduslik afäär lõppeb lahkumineku ja naise enesetapuga.



Vikerraadio lehel näed kogu nimekirja eestlaste poolt valitud parimate armastusromaanidega (vikerraadio.err.ee).

 

Telli uued postitused oma postkasti:





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar