Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 11. juuni 2013

Sylvia Day “Alasti” on parem kui “Viiskümmned halli varjundit”

Alasti-parem-kui-50-halli-varjunditSylvia Day “Alasti” (“Bared to You”, Crossfire triloogia I osa) on tohutu müügieduga raamat, mida on sageli võrreldud raamatuga “Viiskümmend halli varjundit”. “Ainult et parem” on paljude fännide ja kriitikute üksmeelne hinnang. Kuigi vähem furoori tekitanud, pälvis kogenud autori Crossfire triloogia nii fännide kui kriitikute heakskiidu.

Raamat oli 2012. aasta 10 müüdavaima raamatu seas Amazonis, pälvis 2. koha armastusromaanide seas suurima lugejaportaali Goodreads lugejahääletusel ning nimetati “kümnendi kiireima müügieduga paberraamatuks” Penguin UK kirjastuse poolt.

Eelmise (2012) aasta kevadel välja antud teos on üks paljudest erootilstest armastusromaanidest, mis kirjastati “50 halli” kiiluvees. Raamatutel on palju ühist, kaasa arvatud sarnane välimus, ülirikkad ning seksikad peategelased ja traumaatilised minevikusaladused. Erinevalt “50 halli” raamatu autorist on Sylvia Day aga kogenud erootiliste armastusromaanide autor ning see annab lugedes ka tunda.

Sylvia Day on ise väitnud, et sai inspiratsiooni hoopis oma varasemast raamatust “Seven Years to Sin”, kus peategelased saavad kokku just tänu nimevikus läbielatud traumadele. Raamatus “Alasti” uurib aga autor suhte edukuse võimalust kahe peategelase vahel, keda minevikus läbielatu teineteisest eraldab ning lähedaste suhete loomist raskendab.

Avastasin ootamatult, et Sylvia Day “Alasti” on juba paar kuud eestikeelsena kättesaadav ja see innustas mind ennastki lõpuks raamatut kätte võtma (küll mitte eestikeelset variant). Pean tunnistama, et siiani olen meeldivalt üllatunud. Kirjutan kindlasti lähipäevadel väikese ülevaate oma lugemiselamusest!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar