Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 4. detsember 2012

Parimad raamatud 2012. aastal

goodreads-choice-awardsÜle miljoni lugeja valis GoodReads lugejaportaalis oma lemmikraamatud 20. kategoorias. Vaata järgi, millised on maailma parimad raamatud sel aastal!

Aasta parimaks teoseks valiti 11 525 häälega J. K. Rowlingu täiskasvanutele suunatud raamat “The Casual Vacancy”. (Kes miskipärast ei tea, siis J. K. Rowling on Harry Potteri sarja autor.) Tegu on musta huumorit täis saagaga Briti elust, mille BBC lubab lähiaastatel (2014) telesarjaks teha.

Armastusromaanide huvilised leiavad uurimisväärset pea igast žanrist alates J.D. Robbi uue raamatuga “In Death” sarjast “Mystery & Thriller” kategooria all ja lõpetades noorte täiskasvanute kategoorias teise koha saavutanud Tammara Webberi ülipopulaarse raamatuga “Easy”.

Romance kategoorias on tugevalt esindatud erootilise kirjanduse žanr. “Viiskümmend halli varjundit” sarja kolmas raamat tõusis pea 23 tuhande häälega esikohale. Teisele kohale tõusis Sylvia Day “Bared to You”, mida sageli võrreldakse just eelnimetatud raamatuga (“50 halli…”). Ajalooliste armastusromaanide vaimustus paistab hetkel vaibunud olevat ning antud edetabelis on neid vaid kaks: seni tundmatu autori mõnus regendi-aegne romaan “Edenbrooke”, mille stiil sarnaneb Jane Austeni stiiliga, ning menuautori Julia Quinn teos “A Night Like This”. Nimekirjas on ka mitmeid paranormaalseid armastusromaane ning üllatuslikult ka meestevahelist armastust sisaldav põnevik (“Shattered Glass”).

2012. aasta parimad armastusromaanid

GoodReads Choice Awards 2012





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar