Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 18. detsember 2012

Aasta parimad raamatud Amazonis 2012

parimad-raamatud-2012-amazonMaailma suurim raamatukauplus Amazon võttis kokku ka oma raamatumüügi aasta. Külastajate hinnangul on edetabeli tipus E. L. Jamesi erootiline triloogia “Viiskümmend halli varjundit”, mis avaldatakse täies mahus ka Eestis. Vaata järgi, mis raamatuid külastajad veel heaks pidasid ning millised on sel aastal parimad raamatud Amazoni toimetajate hinnangul!

Viiskümmend halli varjundit” on pälvinud sellise menu, et juba käivad jutud sarja filmiks tegemisest. Amazoni kümne külastajate lemmiku hulka sattusid lisaks “Viiskümmend halli” sarjale veel kaks armastuslugu, kus meespeategelasteks on miljonärid. Raamatus “The Marriage Bargain” (Jennifer Probst) maksab küüniline arhitekt Nicholas Ryan testamendi tingimuste täitmise nimel impulsiivsele Alexale, et too oleks temaga aasta aega abielus. Sylvia Day raamatuid “Bared to You” ja “Reflected in You” on võrreldud raamatuga “Viiskümmend halli varjundit” (tavaliselt jääb “Viiskümmend halli” kaotajaks). Tegemist on triloogia esimese ja teise osaga kahest tumeda mineviku ning piinatud hingega peategelase armastusest.

Kõik eelnimetatud neli raamatut sattusid ka GoodReads lugejate hääletusel aasta top nimekirja tippu, kuid vaid Sylvia Day “Bared to You” pälvis lisaks Amazoni toimetajate heakskiidu ning on esikohal armastusromaanide kategoorias.

Teisele kohale tõusis Nora Robertsi põnevik “Tunnistaja”. Lugu tunnistajakaitse all olevast Abigailist, kelle vastu hakkab huvi tundma väikelinna politseiülem Brooks Gleason. Ülejäänud esikümnesse jõudnud autoritest on eestlastele teada vaid Jill Shalvis, kelle paar armastusromaani on kümmekond aastat tagasi ka eesti keelde tõlgitud.

Vaata täielikku top 10 nimekirja armastusromaanide kategoorias siit!

Vaata ka ülejäänud kategooriate parimaid!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar