Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

neljapäev, 20. detsember 2012

Julianne Donaldson “Edenbrooke”

Edenbrooke.Julianne-Donaldson"Edenbrooke”, parim ajalooline armastusromaan sel aastal, on eriline, kuna ei sisalda erootikat. Tegu on nn. puhta armastusromaaniga, mis on inspiratsiooni saanud sellistelt klassikutelt nagu Jane Austen ja Georgette Heyer.

See on humoorikas lugu 17-aastasest Mariannest, kes saabub Edenbrooke’i, et veeta suvi oma õega. Kohale jõudes aga selgub, et õde ise polegi veel Edenbrooke’i saabunud…

Hinnang: 4
Sensuaalsus: 1lips

Vaata Amazonis:  “Edenbrooke” ($9.59)


“Edenbrooke” tõusis lugejahääletuses (Goodreads Choice Awards) armastusromaanide žanris 7. kohale. See tegi ta 5176 häälega ajalooliste armastusromaanide seas hinnatuimaks raamatuks. Fakt, et tegu on Julianne Donaldsoni esikteosega, teeb selle tulemuse veel silmapaistvamaks.

Vastupidiselt tavapäraste “puhta” stiili esindajatele, pole tegemist ei noortele mõeldud ega kristliku sisuga raamatuga. Oma intervjuus raamatublogile Happy Ever After, räägib autor Julianne Donaldson, et soovis kirjutada teost, mis ei tekitaks lugejas piinlikkust. Erootika muutub paljude lugejate jaoks juba tüütavaks, mistõttu tahtis ta pakkuda raamatu täis täitmata igatsust ning elegantselt mööduvate päevade rafineeritust. Lisasin lehekülje lõppu ka raamatu treileri.

SÕPRUSEST ARENEB ARMASTUS
Kuigi Marianne ja Philipi esimene kohtumine ei alga just eriti paljulubavalt – Philip kohtleb hädas olevat Marianne’i üleolevalt ning Marianne vastab tabava solvanguga – areneb kahe peategelase vahel kiiresti välja sõprus, mis süveneb iga päevaga, mille nad veedavad mehe maamajas ülejäänud seltskonda oodates. Igahommikustest ratsutamistest ja pärastlõunastest ajaveetmistest arenevad välja sõprusest suuremad tunded, mida Marianne ei oska ära tunda ega Philip piisavalt veenvalt väljendada (kuigi ta püüab). Kui oma õe saabudes avastab Marianne asju, mis ta Philipis kahtlema panevad, satub aga nende sõprus ohtu.
Samuti selgub, et Marianne õde on Philipi juba varem sihikule võtnud ning lojaalsus perekonna vastu on Mariannele tähtsam kui miski muu. Pealegi pole tal oma kordi ilusama õe vastu lootustki saada…

Meeldiv raamat. Nii raamatu alguses kui lõpus on seikluslikumaid elemente ning kriminaalselt käituvaid tegelasi, mis minu jaoks eriti midagi juurde ei andnud. Lugemist aga ei kahetse ja soovitan soojalt!

 

“Edenbrooke” raamatu treiler

Soovid rohkem raamatusoovitusi? Lisa end minu Goodreads sõbraks!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar