Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 11. detsember 2012

5 jõulukingi ideed raamatusõbrale!

Viimane aeg on hakata mõtlema oma sõprade-sugulaste jõulupakkide peale. Jõulukingi tegemine on lihtne ja lõbus, kui tead, mida valida! Siin on 5 erinevat kingiideed, millest iga raamatusõber rõõmu oskab tunda. Mõtlemisainet leidub nii kokkuhoidlikumale ostlejale, kui ka loomingulisemale kingitegijale.

Vaata järgi ja leia endale sobivaim idee!

E-lugerKindle Paperwhite e-luger jõuludeks

Hind: 99 € – 217 €

Paljude raamatusõprade salaunistus! Suurepärane kingitus teismelisele, kelle Harry Potteri sari üksi katab enamuse lugeri maksumusest. Ingliskeelsete teoste varane ning lihtne kättesaadavus võib mõjuda ennenägematult hästi ka võõrkeele oskusele.

Parima hinna ja kvaliteedi suhtega e-lugeriks peetakse hetkel Kindle lugereid, mida Eestis on üsna raske leida. Jõulusoovide nimekirja tipus on Amazoni verivärske täiustatud ekraani ning sisseehitatud valgustusega Kindle Paperwhite. Kindle toodetele järgnevad Kobo ja Sony e-lugerid. Oluline on e-ink ekraani olemasolu, muud tehnoloogiad mõjuvad silmadele väsitavalt ning kulutavad kiiresti akut.

Raamat Indrek-Hargla---Oleviste-mõistatus

Hind: 10 € – 30 €

Millisele raamatusõbrale ei meeldiks kingikotist raamatut leida? Et aga kingitusest jaguks rõõmu kauemaks kui paariks õhtuks, tasub silmas pidada paari asja. Kinki valides pööra tähelepanu kingisaaja hobide ning huvidega kattuvatele väljaannetele, käsiraamatutele, teatmeteostele jms. Raamatukingi ideid võid hankida erinevatest top nimekirjadest. Julgelt võib osta kingituseks Eesti autorite teosed – isegi kui kingisaaja raamatut eriti ei hinda, oled vähemalt Eesti majanduse edendamisele kaasa aidanud.

KinkekaartVanaraamat.ee kinkekaart

Hind: 5 € – 30 €

Et vältida olukorda, kus sinu kalli raha eest ostetud kingitus riiulile tolmu koguma jääb või kuuse alla mitu sama raamatut satub, võib alati panna kingikotti hoopis kinkekaardi. Raamatusõbral, kel just rahakott puuga seljas pole, on kindlasti mõni teos silma hakanud, mis materiaalsetel kaalutlustel esialgu ostujärge ootama on jäänud.

Kui kardad, et kinkekaart on liiga ebaisikuline, võid sellele alati lisada midagi personaalsemat. Näiteks isetehtud järjehoidja.

JärjehoidjaRaamatu järjehoidjad

Hind: 1 € – 12 €

Lõpuks ometi kingitus, mille puhul saad oma fantaasial vabalt lennata lasta ja kunstiande valla päästa! Väga vähese summa eest saad osta endale järjehoidja tooriku ja teha ise imeilusa (või naljaka) järjehoidja. Ideid järjehoidja tegemiseks või valmis järjehoidja võid saada siit.

RaamatulampValge raamatulamp

Hind: 4 € – 10 €

Praktiline ning silmi säästev kingitus neile, kes võtavad raamatu kätte voodis õhtul enne magama minekut või sõidavad pimedas bussis pikki vahemaid ning armastavad seda aega täita lugemise, ristsõnade lahendamise või hoopis koolitööde tegemisega.

 

Kindlasti leidub veel palju kingiideid, mis raamatuhuvilisi rõõmustada võiksid. Jäta kommentaaridesse kirjeldus või link toredate ja vaimukate kingiideedega teistelegi avastamiseks!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar