Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 12. august 2014

“Landline” – südamlik ajarännu armastuslugu

Landline - Rainbow Rowell “Landline” on eelmise kuu populaarseim armastusromaan. See tõusis edetabelite tippu nii müüginumbrite kui lugejate hinnangute põhjal.

“Landline” on fantaasiasugemetega armastusromaan karjäärinaisest Georgiest, kes lauatelefoniga saab ühenduse oma abikaasaga... 15 aastat tagasi.

 

Hinnang:  4
Sensuaalsus:  no-sex

Raamatu süžee:

Georgie on sarmikas komöödiasarjade kirjutaja, kes on alati unistanud suurest läbimurdest. Kui tema võimalus avaneb, peab ta jõulupuhkuse abikaasa ja oma väikelastega tühistama ning jääma üksi linna uue sarja esimesi osi kirjutama.

Raske südamega vaatab ta, kuidas tema pere mehe lapsepõlvekoju jõulusid veetma sõidab. Ta ei suuda endalt maha raputada tunnet, nagu oleks Neili mõõt täis ja lahkuminek pikemaks kui vaid pühadeks. Kui tal ei õnnestu päevade kaupa mehega ühendust saada, süvenevad tema hirmud veelgi.

Neil pole tüüpiline armastusromaanide kangelane. Ta on suhteliselt lühike (Georgiega enam-vähem ühte kasvu), natuke pontsakas ja krooniliselt pahur. Ta ei ole eriti ladus oma tunnete väljendamisel ning tal puuduvad ambitsioonid oma elu ja karjääri suhtes. See-eest on Georgiel ambitsioone piisavalt mõlema jaoks ning just nagu Georgie, olin ka mina sellest pahurast, sõnaahtrast aga ausast mehest esimestest hetkedest võlutud.

Raamatus kirjeldatakse vaheldumisi Georgie ja Neili suhte algusaastaid ning tänapäeva. Tavaliselt mind selline ajas edasi-tagasi pendeldamine häirib. Seekord aga ootasin kannatamatult, millal ma rohkem Georgie ja Neili kuramaažist teada saan. See oli nende loos minu lemmikosa. Ja loomulikult oli huvitav vaadata, kuidas Georgie oma enne-abielu-aegse-mehega suhet minevikus ja olevikus päästa püüdis.

Raamat on kergelt humoorikas aga (suhte arengu mõttes) üsna realistlik. Nautisin seda väga.

Ehk siis…

Soovitan. Eriti neile, kes teavad, et abielu pole loo lõpp, vaid alles algus.

 

Amazon $10.99





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar