Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

esmaspäev, 16. aprill 2012

J. R. Ward

J. R. WardJ. R. Ward – enimmüüdud paranormaalsete armastusromaanide autor maailmas, kelle ühtegi teost pole aga siiani tõlgitud eesti keelde.

Jessica Rowley Pell Bird (s. 1969 Massachusetts, USA), ehk J. R. Ward nagu teda tunneb suurem osa maailmast, on vallutanud enamuse paranormaalsete armastusromaanide edetabelitest oma ülimenuka “Black Dagger Brotherhood” sarjaga.

J. R. õppis juristiks

J. R. õppis nii ajalugu kui ka kunstiajalugu (keskendudes keskajale) ning sai kraadi õigusteadustes. Pärast õpinguid Smith Kolledžis töötas ta aastaid tervishoiu administratsioonis Bostonis.

Abikaasa innustas käsikirju avaldama

Jessica alustas kirjutamist juba lapsena, mil ta lisaks päeviku pidamisele kirjutas ka lühijutte. Oma esimese raamatu pani ta kirja aasta enne kolledžisse astumist. Tegemist oli armastusromaaniga.

2001. aastal abiellus ta John Neville Blakemore III-ga, kes julgustas naist otsima agenti ning oma kirjutisi avaldama. 2002. aastal avaldaski ta oma esimese raamatu – kaasaegse armastusromaani “Leaping Hearts” oma neiupõlvenime Jessica Bird all.

J. R. Ward oli valmis kirjutamisest loobuma

Vaatamata kriitikute heatahtlikule vastuvõtule, ei saavutanud Jessica Bird oma kaasagsete romaanidega erilist menu. Vähesest huvist muserdatud, otsustas Jessica kirjutada enne loobumist veel ühe raamatu. Seekord otsustas ta aga kirjutada täpselt sellise raamatu, mida ise lugeda sooviks, ning nii sündiski nüüdseks kurikuulsa “Black Dagger Brotherhood” sarja esimene raamat “Dark Lover”.

Vaata ka artikli lõpus olevat pealuvat intervjuud kirjaniku endaga, kus J. R. räägib, kuidas sündis “Black Dagger Brotherhood” sari.

Sünge, erootiline vampiirilugu

Erootiline urbanistlik fantaasia dominantsete vampiiride vennaskonnast ning tarmukatest naistest, kellega nad armastuse leiavad, võitis kiiresti lugejate südamed. Nüüdseks on J. R. Wardi raamatuid vennaskonna tegemistest avaldatud tervelt 11 osa ning sündinud on ka uus ulmesari “Fallen Angels”. Jessica on võitnud mitmeid auhinud, sealhulgas 2008. aastal RITA auhinna parima paranormaalse armastusromaani eest.

Leia J. R. Ward Amazonist.

“Black Dagger Brotherhood” autor J. R. Ward räägib oma kirjutamiskirest

Kui ka sina oled lugenud J. R. Wardi raamatuid, anna teada, kas meeldis, ning milline on sinu lemmik! Olen ise lugenud enamuse “BDB” sarjast ning pean ütlema, et nagu ikka minul sellistel juhtudel kipub olema, on esimesed raamatud põnevamad ning stiili uudsus hajub üsna kiiresti. Iga järgneva raamatuga hakkavad üha enam häirima just need omadused, mis algselt raamatut lugema meelitasid. Antud juhul siis domineerivad mehed ja ülisensuaalne (et mitte öelda erootiline) sisu. Aga esimesed raamatud pakkusid vägagi huvitavat lugemist ja ei välista, et kunagi loen ka sarja lõpuni.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar