Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 9. august 2013

Simone St. James “The Haunting of Maddy Clare”

The Hauning of Maddy Clare - Simone St. James“The Haunting of Maddy Clare” on romantiliste sugemetega põnevik verivärskelt autorilt Simone St. Jamesilt. See on verd tarretama panev lugu Esimese maailmasõja järgsel Inglismaal vaimuga suhtlema palgatud neiust. Raamat võitis paar nädalat tagasi maineka RITA auhinna kui parim esikteos ja parim romantiliste elementidega raamat.

Hinnang: 4
Sensuaalsus: sex

"The Haunting of Maddy Clare" Amazonis (inglise keeles) $8.89.


Rikas ekstsentrikust Alistair Gellis tegutseb sõjast naasnuna kummituste uurimisega. Kui tema abiline aga ajutiselt muude asjadega hõivatud on, palkab Alistair talle asendaja. Sarah Piper on vaimude suhtes skeptiline, aga nõustub Alistairi aitama. Nad sõidavad maale, kus ühes mõisa tallis kummitab kohalik teenijatüdruk Maddy. Maddy oli elus olles kummaline ning salapärase minevikuga tüdruk, kes lahkus siitilmast hiljuti enesetapu teel. Tema vastumeelsus meeste vastu on ka vaimuna säilinud, mistõttu lubab talli perenaine koha lähedusse vaid naisterahva. Sarah kahtlused vaimude olemasolu kohta haihtuvad juba esimese kohtumisega Maddyga. Sündmustest vapustatud ning šokis Sarah peab aga vajalikuks jääda looga tegelema ka siis, kui ootamatult naaseb Alistairi sõber ning abiline Matthew Ryder. Matthew on tahumatu oleku, terava mõistuse ja keelega alamat päritolu noormees, kellele samuti sõda omad jäljed jätnud on.

Loo põhirõhk on vaieldamatult Maddyl ja temaga seonduval. Mis juhtus Maddyga? Miks ta ennast tappis ning kust ta algselt pärit oli? Miks Maddy peale surma oma pererahvast rahule ei jäta? Nendele küsimustele vastuste otsimine viib paljude süngete saladuste paljastamiseni ning mitte kõik külaelanikud pole uudishimulike uustulnukate vastu sõbralikud. Asja ei tee ka kergemaks Sarah ning Matthew keerulised suhted.

Maddy loo lõpplahendus ei olnud just väga üllatav. Kogenumad lugejad võivad juba ette aimata, kuhu lugu tüürib. Raamat oli aga mõnusalt tempokas ja sõjajärgne meeleolu hästi tabatud.

Ehk siis…

Hea põnevust täis lugu, milles ka kirge ja romantikat.

 

Goodreads: The Haunting of Maddy Clare - Simone St. JamesLisa mind Goodreads sõbraks





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar