Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 26. november 2013

Karen Templeton “Perekond jõulukingiks”

Perekond joulukingiks - Karen Templeton

“A Gift for All Seasons” valiti 2013. a. parimaks armastusromaaniks täispikkade armastusromaanide (seeria) seas.

Raamatu algus lubas lustakat lugu särtsaka rikka lese ja tusase pereisa vahelisest flirdist. Mis juhtus, et hindeks vaid kesine “kaks” sai?

Hinnang: 2
Sensuaalsus: sex

"A Gift for All Seasons" Amazonis (inglise keeles).


Süžee:

Hiring Patrick Shaughnessy to landscape her new inn was strictly a business arrangement. Until April Ross got to know the war-scarred single father …and his irrepressible little girl. Patrick made it clear he wasn't looking for romance. Neither was April. But could she make him see that some risks were worth taking?


The lively, widowed blonde might be the most tempting woman Patrick had ever known, but the returning vet knew a happy ending wasn't in the cards. Still, that was before April started working her magic on his daughter …and on him. Maybe this Christmas was a time for new beginnings — if Patrick had the courage to go with the powerful feelings April had awakened in him…

Raamat algas paljulubavalt. Sedalaadi vastandlikud karakterid on ühed minu lemmikud. Kiiresti selgus aga, et Patrick pole mitte lihtsalt valusa minevikuga tõsine mees, vaid tõeline hädaldaja.

Ma tean küll, et posttraumaatiline stressihäire (PTSH) pole naljaasi ja, vähe sellest, saatus oli jaganud talle teisigi raskesti seeditavaid hoope. Aga kõik, mida see mees tegi, kõlas lihtsalt vingumisena. Patrick polnud ühegi situatsiooniga rahul, kõik oli kogu aeg valesti. Küll ei meeldinud talle, et April on abielus (nojah, see poleks ilmselt mulle ka eriti meeldinud), siis polnud ta rahul, kui tuli välja, et naine on lesk:

If there was one thing worse than fantasizing about a married woman, it was fantasizing about one still mourning her dead husband.

Patricku kummaline arusaam, kellest  keda on sünnis ihaldada ja keda mitte

Samuti polnud Patrick rahul, et tema eksnaine nende tütart külastab (emotsioonid viisid tütre mitmeks päevaks rivist välja) ja kui eks teatas, et ta enam lapse vaimse tervise huvides läbi ei astu, oli mees jälle rahulolematu.

Terve Patricku ja Aprili suhte aja tundus, nagu oleks naine teda püssi ähvardusel sellesse panustama sundinud. Ja kui nad lõpuks leidsid, et Patrcik pole ilmselt siiski suhteks valmis, oli mehel jultumust teiste ees naist süüdistada: 

“What happened,” Patrick said, not as much bitterly as resigned, “is that she got caught up in… the novelty. Until she got a good whiff of reality and realized she couldn’t hack it.”

Patrick Aprili  nõbule seletamas, miks nad lahku läksid

Tasub mainida ka fakti, et naine oli, vaatamata oma lese staatusele, ikka veel süütu. Nende esimene vahekord oli tänu sellele halenaljakas ettevõtmine. Ja rohkem hale kui naljakas.

Lõppu väike lõik iseloomustamaks, kui vähe Patrick peale õnnetust muutunud on –  ja seda vaatamata poolt nägu katvatele armidele ja täiesti teistsugusele käitumisele:

“He may be in therapy all his life, for both the physical and mental issues. But inside, past all the junk he’s no different than he ever was.”

Patricku ema püüab Aprili veenda, et Patrick pole üldse muutunud.

 

Ehk siis…

Mulle ei meeldinud.

 

goodreads_raamatu-info333goodreads_lisa-sobraks322





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar