Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 10. veebruar 2015

"Jahihooaeg" - vanatüdrukust kriminaalide huvi all olevaks sekspommiks

Jahihooaeg - Linda Howard Milline vahva romantiline põnevik! Lugesin raamatu läbi oma “Top 100 Eesti” väljakutse raames ja ei pidanud pettuma.

“Jahihooaeg” on Linda Howardi vaimukas lugu raamatukoguhoidjast, kes otsustab täieliku stiilimuutuse teha. Pruunist hiirest saab üleöö blond kaunitar, kellest kohalik politseipealik ei suuda eemale jääda. Ja kuigi Daisy tegi muutuse läbi just mehe leidmiseks, pole Russo üldse tema tüüp.

Hinnang:   4
Sensuaalsus:  kuum


Raamatu kaanelt:

Mulle meeldis see raamat! See oli täis naljakaid situatsioone ning Daisy vaieldamatut loogikat, mis jätab Russo nõutult pead kratsima. Mulle meeldis see, et Daisy Russost üldse esialgu vaimustuses pole, ning kuidas ta aeglaselt oma vastumeelsusest üle saab. Ka meeldis mulle fakt, et Russo Daisyga suhtlemisest juba enne stiilimuutust mõnu tunneb, kuigi vanatädiga võrdlemine pole ilmselt kõige meelitavam kogemus :D

Daisy ja Russo suhte taustal käbi terve aeg tumedam tegevus, mille lahtiharutamisel on Daisyl küll oluline, aga mitte eriti aktiivne roll mängida. Positiivne on, et Daisy ei tee ühtegi põnevikele tüüpilist blondiinlikku otsust (nagu näiteks turvalisust tagavate juhtnööride eiramine), mis on seda tüüpi raamatute puhul alati hea üllatus.

Linda Howard on sündinud aasta 1950 (nagu Nora Robertski) ja see annab ka tema suhtumises meeste ning naiste vahelistesse suhetesse tunda. Aga mitte nii palju, kui mõnel muul samaealisel daamil, keda ma siinkohal (teist korda) välja tooma ei hakka. Loomulikult on naise elu eesmärk leida endale hea abikaasa ja lapsi teha. Ja loomulikult on raamatu peategelane domineeriv machomees, kes naise ohtlikest olukordadest sõna otseses mõttes kätel välja kannab (või tirib - peaaegu sama). Howardi kirjastiil on aga nii sarmikas, et ma ei pannud talle isegi neid klišeesid pahaks. Pigem andis see natuke süütu ja vanamoodne suhtumine loole oma võlu.

Hinne: 4

Ehk siis…

Vahva ja põnev! Soovitan.

 

Eesti veebipoodides läbi müüdud.
Amazon (ingl.k.) $7.49

 

Veel raamatututvustusi minult:

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar