Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 30. august 2016

“Statistiline tõenäosus armuda esimesest silmapilgust” - lennuhirmust vabaks seksika noormehe seltsis

The Statistical Probability of Love at First Sight The Statistical Probability of Love at First Sight by Jennifer E. Smith
My rating: 3 of 5 stars

Kuidas küll seda raamatut hinnata? “Statistiline tõenäosus armuda esimesest silmapilgust” on armastatud kümnete tuhandete noorte poolt, kuid mulle ei meeldi. Oliver on seksikas, Hadley aga igavene tüütus. Hadley ning tema isa lugu on mõtlemapanev, autori kirjastiil aga jätab soovida.

Hadley veedab lennul USA-st Inglismaale unustamatud tunnid Oliveriga. Pärast turvakontrolli lennujaamas on Oliver aga kadunud ja Hadleyle jääb mõistatada, kas lennu ajal tekkinud side oli ühepoolne ja kas ta noormeest veel kunagi näeb. Ahjaa, tüdruk peab olema lilleneiuks oma isa pulmas naisele, kelle pärast too oma pere maha jättis ja Inglismaale kolis ning keda ta kunagi näinud pole.

Hadley on sedasorti teismeline, keda enda sõbraks küll ei tahaks. Terve lennu oigab tüdruk, kui nõme ta isa on ja kui ekstra nõme veel ta peatne kasuema on (kuigi ta teda kunagi näinud pole) ja kui vähe talle ikka lennata meeldib. Siis läheb ta isa pulma, korraldab seal oma poisteprobleemide ümber draama, mõtlemata korrakski, kui tähtis see päev tema isale on, ja laseb enne lõppu jalga, et Oliveri leida. Ebameeldiv ja isekas tütarlaps.

Kuigi kõik probleemid, millega neiu silmitsi seisab, on täiesti arvestatavad. Tema suhe isaga on arusaadavatel põhjustel pingestatud. Kellel ei oleks raskusi isa lahkumisega leppida? Ja veel sellistel tingimustel, nagu Hadleyl sellega leppida tuleb.

Hadley ning tema isa lugu on loo parim osa. Kuigi viis, kuidas autor selle edasi annab, mulle ei meeldi. Põhilugu on täis tipitud tagasivaateid Hadley lapsepõlve ning isa lahkumise aega. Väga tüütu. Keset Hadley ning Oliveri dialoogi on äkki mingi paari lehekülje pikkune flashback mälestustemaale. Kõik see jätab väga hüpliku ja katkendliku mulje. Kumbki lugu ei suutnud mind täielikult endasse haarata.

Hinne: 2.5

Ehk siis…
Teist korda ei loeks.

Armastusromaanide blogi
lovekad.blogspot.com

View all my reviews



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar