Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

esmaspäev, 17. november 2014

"Sylvester" - vaimukate dialoogidega ajalooline armastusromaan

Georgette Heyer - Sylvester Gerogette Heyeri “Sylvester” on järjekordne võluv ajalooline armastusromaan. Kirjutatud aastal 1957 ja jõudis ka 100 maailma parima armastusromaani hulka.

See on raamat, kus peategelased, kes on otsustanud iga hinna eest teisega abiellumist vältida, lõpuks ikkagi kokku saavad.

 

Hinnang:  3,5
Sensuaalsus:  no sex


Raamatu süžee:

Raamat algab, kui Sylvester - kõige kõrgemat sorti aristrokraat - hakkab naist valima. Vähe on neid tütarlapsi, kes kõrgetele nõudmistele vastaks. Tuju ajel otsustab ta oma tähelepanuga soosida ka  Phoebet - tüdrukut, kes olevat temaga juba hällis paari pandud. Phoebe lähedaste asjatundmatu sekkumise tagajärjel muudab Sylvester aga meelt ja on temaga kohtudes juba ette negatiivselt meelestatud. Phoebe pole üldse sobiv abikaasa kanditaat - temas pole ei seltskondlikku sarmi ega ilu ning kõigele lisaks suudab ta end igal pöördel sekeldustesse mässida.

Ka Phoebe pole Sylvesterist vaimustatud. Tema esialgsed muljed mehest on piisavalt negatiivsed, et jäädvustada too oma raamatus antikangelasena. Sylvester on üleolev ja uhke mees, kes eeldab, et kõik peavad tema pilli järgi tantsima. Ja Phoebe, kes on maal kasvanud ning pole peenema rahvaga harjunud, ei oska oma arvamust vaka all hoida.

Sellest saab alguse keevaline ja seiklusterohke suhe, kus Phoebe kõigub oma emotsioonides tänuliku sümpaatia ja mehe üleolekust tuleneva trotsi vahel. Sylvester aga ei suuda ära otsustada, kas anda Phoebele karm õppetund enda halva kohtlemise eest või tolle seltskonda siiralt nautida.

Raamat on täidetud vaimukate dialoogide, põnevate seikluste ning haaravate tegelastega. Sylvesteri ja Phoebe muutlike tunnete jälgimine on väga lõbus. Koos satuvad nad (olude sunnil) reisikaaslasteks ja naudivad ka Londoni seltskonda, ise samal ajal pidevalt maid jagades.

Kes ootab kiiresti arenevaid tundeid ja ihu kuumaks ajavaid stseene, sellel ei tasu raamatut kätte võtta. See raamat on pikkade seltskonnasündmuste kirjelduste päralt ja märkamatult ligi hiilivate tunnete jaoks.

Hinne: 3.5

Ehk siis…

Lõbus ja kerge lugemine. Natuke liiga palju seltskonnaelu kirjeldusi, muidu meeldis.

Rahva Raamat € 15.89 
Amazon (ingl. k.) $ 4.39

Veel raamatututvustusi minult

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar