Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

reede, 11. oktoober 2013

Sarah Wendell “Everything I Know About Love I Learned from Romance Novels”

Everything I Know About Love I Learned from Romance Novels - Sarah Wendell

Armastusromaanid on üks väheseid kirjandusliike, kus naised tõeliselt olulised on.

Selle mõtlemapaneva ideega algab suhteliselt pikk aga haarav ülevaade armastusromaanide mõjust neid lugevate naiste elule. Raamatute katkendeid, menuautorite kommentaare ning lugejate arvamusi täis teos on kirjutatud mõnusas humoorikas võtmes, mis hoidis mul praktiliselt terve lugemise aja irve näol.

“It’s not hard to discount romance, and it’s easy to take them way, way less than seriously. After all, there is a 95 percent chance that a romance novel cover will feature a mullet. Enough said.”

Hinnang: 3,75
Sensuaalsus: no-sex

"Everything I Know About Love…" Amazonis (inglise keeles).


Autor Sarah Wendell on veebilehe “Smart Bitches, Trashy Books” üks kaasloojatest. Tema armastus žanri vastu on tuntav ning kui tahad kõhutäie naerda, loe sealt mõni postitus läbi. Sama sümpaatia on tajutav ka selles raamatus. Põhjalikult lahkab ta erinevaid aspekte armastusromaanidest ning seob neid naiste igapäevaelu, suhete ning romantikaga.

Aga mitte kõik kirjeldatu pole lõbus või kerge lugemine. Nii mõnigi fänn jagab oma elust südantliigutavaid lugusid ning paljastab, kuidas armastusromaanid teda rasketest hetkedest üle saamisel aidanud on. Seda nii raamatutes peituvat teadmist rakendades kui lihtsalt tegelikkusest põgenemiseks.

Enamus kirjeldatust on aga meelelahutuslikku laadi – vahvad arvamused, meenutused ja võrdlused reaalsuse ning fantaasia vahel:

“I like them best when they seem like stubborn jerks but then have this secret caring/protective side. Sadly I like them like that in real life too. But without inner dialogue it’s a lot harder to tell whether they’re secretly caring or just plain stubborn jerks.”

Või:

“I like some Alpha in my heroes, borderline overbearing, but never, ever, ever disrespectful. It’s a tricky balance between slightly overprotective and ‘don’t you worry your pretty little head, sugar britches.”

Kuigi raamatus on välja toodud mõned lugejate seas läbi viidud uurimused, pole tegu teadusliku lähenemisega, vaid naiste isiklike kogemuste ning arvamuste kogumikuga. Teos ei pakkunud küll üllatavat uut infot, kuid see-eest palju äratundmisrõõmu ja vahvaid vaateid teiste mõtetesse ja eludesse.

 

Ehk siis…

Kui tahad teada, kuidas on armastusromaanid teisi naisi mõjutanud, mis neile armastusromaanides meeldib, siis soovitan kindlasti. Või kui tahad lihtsalt midagi toredat lugeda.

 

P.S. Suured tänud kommenteerijale Diana soovituse eest!

goodreads_raamatu-info33goodreads_lisa-sobraks32





1 kommentaar: