Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 28. jaanuar 2014

Betty Neels “Armastuse õppetunnid”

Betty Neels - Armastuse oppetund“Armastuse õppetunnid” on tuntud Harlequini autori, Betty Neelsi kirjanikukarjääri tüüpiline esindaja. Raamatus on olemas kõik, mida Wikipedia artikkel tema töid iseloomustades välja tõi.

Järskude maneeridega Hollandi kirurg hakkab tähelepanu pöörama asjalikule haiglaõele (füsioterapeutile). Claribel on küllusliku figuuri ning pikkusega õnnistatud kaunitar, kel kavaleridest puudust pole. Marc van Borsele on aga segaseid signaale saatev ebaviisakas mees, kelle plaanidega Claribel leiab end ikka ja jälle kaasa minemas.

 

Hinnang: 3
Sensuaalsus: no sex

Osta "Armastuse õppetunnid" Raamat24-st.


Süžee:

Ta ei teadnud kihluse reegleid

Kihlumine Marc van Borselega oli viimane asi, mida Claribel tahtnuks. Marc oli kõige tüütum ja vihaleajavam mees, keda ta oli kunagi kohanud! Ent kuna kihlus oli vaid teesklus ning ta oli Marcile teene võlgu, Claribel nõustus. Ta taipas peagi, et teesklus võib tõeks saada, isegi kui sa ise seda ei taha! Enne kui ta sellest arugi sai, leidis Claribel end olevat kõrvuni armunud väidetavasse peigmehesse. Armastuse õppetund ei kulge kunagi kergelt…

Pean ütlema, et kõige toredam osa raamatu lugemisel oli Wikipedias välja toodud korduvate teemade leidmine.  

Her novels have several recurring themes. The main male and female characters are often brought together by circumstances before love flourishes. The male protagonist is often a Dutch surgeon. The heroine is usually either a Cinderella or a "splendidly built" queen-sized lady. A character will often have an expertise in antiques. Family pets are common.

Wikipedia

Sain oma vaimusilmas kõik nimekirjas olevad elemendid maha tõmmatud!

Raamat ise oli aga kirjutatud kummalises hüplevas stiilis, kus enamus ajast kirjeldab autor Claribeli ettevõtmisi ja toimetamisi. See lõi üsnagi huvitava pildi Claribeli keskkonnast, eriti haiglast.

Vähem huvitav oli aga romantiline pool. Minu jaoks jäi mõistetamatuks, kuidas nad üldse teineteisesse armuda said – mees käitus alati üleolevalt ja naine oli iga kord mehega kohtudes halvas tujus. Eriti raske oli Marci tundma õppida. Lugu oli jutustatud naise vaatevinklist ning meest nägime vaid tema silmade läbi. Ehk siis ainult tema ootamatute küllatulekute või kohtumiste kaudu, kus mees siia-sinna käsklusi ja solvanguid jagab. 

“Tell me,” he asked, “do you begin to like me?”

She said crossly, “You do ask such awkward questions, but since you ask, yes, most of the time I like you.” She drew a deep breath. “Though why that matters I can’t think.”

“Pretty girls like you shouldn’t think too much.”

Marc ja Claribel “meeldivat” õhtut veetmas

 

Ehk siis…

Huvitav pilguheit olustikku, intrigeeriv süžee, aga mitte eriti inspireeriv armastus.

 

goodreads_raamatu-info333goodreads_lisa-sobraks322





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar