Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

esmaspäev, 15. detsember 2014

Lugejate lemmikraamatud aastal 2014

Goodreads Choice Awards 2014 Maailma suurima lugejaportaali kasutajad valisid välja aasta parimad raamatud! Detsembri alguses avaldati Goodreads Choice Awards 2014 tulemused. Oma hääle andis üle 3 miljoni lugeja!

Parimad raamatud valiti välja 20. kategoorias, igas kategoorias on omakorda välja toodud 20 enim hääli saanud raamatut. Võitjate võitjaks, ehk siis selle aasta lugejate lemmik ilukirjanduslikuks teoseks osutus 46 tuhande häälega Rainbow Rowelli raamat “Landline”, millest ka mina oma blogis lühidalt rääkisin.



“Landline” on paranormaalsete sugemetega armastusromaan, kus karjäärinaine Georgie saab kaugekõneühenduse oma abikaasaga… 15 aastat tagasi. Kes tahab raamatu autori, Rainbow Rowelli, stiilist rohkem teada, võib lugeda ka tema eestikeelsena ilmunud noorte armastuse lugu “Eleanor & Park”.

Loomulikult on eraldi kategooria ka armastusromaanidele, kus parimaks osutus Diana Gabaldoni Võõramaalase sarja 8. raamat “Written In My Own Heart’s Blood”. Eestikeelsena on ilmunud sarjast alles kaks esimest osa. Selles sarjas satub II Maailmasõja meditsiiniõde 1740-ndate Šotimaale ja peab seal valitsevate olude kiuste ellu jääma. (Raamatu tutvustus minu blogis). Raamatusarja põhjal on valmimas ka hinnatud TV-sari.

Armastusromaanide kategoorias on raamatuid igale maitsele. Tundub, et suurem osa parimaks valitud raamatuid on juba tuntud autorite sulest (Diana Gabaldon, Colleen Hoover, J.R. Ward jne). Paar raamatut olen ka mina juba läbi lugenud ja siin välja toonud (“The Will”, “Transcendence”, “Step Brother Dearest”). Palju on erootilisi armastusromaane ja palju on ka noortele täiskasvanutele suunatud armastusromaane.

Minul on 2014. aasta parimatest armastusromaanidest läbi loetud 3 raamatut: Kristen Ashley “The Will”, Shay Savage “Transcendence” ja River Jaymes’i “The Backup Boyfriend”. Mitu raamatut oled Sina läbi lugenud?

 





1 kommentaar:

  1. Võõramaalase esimese hooaja 8 filmi on juba leitavad internetis.

    VastaKustuta