Lehed

  • Kodu
  • Raamatud
  • Autorid
  • Edetabelid
  • Minust
  • Proovikivi RTE

teisipäev, 14. aprill 2015

"Vooruslik võrgutaja" - naistemees ja maapreili

Vooruslik vorgutaja - Georgette Heyer “Vooruslik võrgutaja” Georgette Heyerilt on järgmine “Top 100 Eesti” väljakutse pärl!

25-aastane rikkumata maapreili ja halva kuulsusega lord Damerel veedavad järjest enam aega koos ning neist saavad sõbrad. Kõik ümbruskaudsed on aga nende suhtlemisele kategooriliselt vastu - Venetia olevat liiga kogenematu, et osata sellise naistemehe võrgutustele vastu seista ning vaid Damereli nimega seostamine võib igaühe maine rikkuda.

Hinnang:   4
Sensuaalsus:  no sex


Raamatu kaanelt:

Ahh, milline võluv raamat!

See on lugu kahe vastandliku minevikuga tegelase armastusest ja sõprusest, või pigem vastupidi - sõprusest ja armastusest. Venetia on selles raamatus nö vooruslik maaneiu, kes pole kordagi kodukülast kaugemal käinud ega elu näinud. Ta armub endast üle kümne aasta vanemasse naistemehesse.

Venetia ebaharilik kasvatus teeb temast aga realistikuma ning teadlikuma suhtumisega neiu, kui nii mõnigi peen linnapreili. Kogu tema elu on pöörelnud noorema venna - liikumispuudega, aga see-eest geniaalse Aubrey, ümber. Kuigi Venetia on tõepoolest vähe maailma näinud, on temas elutervet suhtumist ning ta ei ela pea pilvedes. Juba esimestest kohtumistest peale on tal Damerelist selge ülevaade. Ta ei omista mehele eriliselt üllaid jooni, kuid samas mõistab, miks mees käitub, nagu ta käitub.

Lord Damerel on elupõletamise teele läinud pärast noorpõlves luhtunud armastust. Ja kuigi mees on viimane, kes oma mainet salgaks, siis Venetia näeb temas ka teist külge. Mehe hedonistlikule elustiilile vaatab naine läbi huumoriprisma. Küll aga tunneb ta mehes ära sugulashinge, kellega tal on sarnane maailmavaade. Põhiline, millele nende suhe põhineb, on sõprus ja huumor. Mõlemad hoolivad teineteisest ning on sellest ka teadlikud. Mis nende õnnele takistuseks võib saada, on aga mehe kindel veendumus, et Venetia on loodud parema tuleviku jaoks. Parema tuleviku, kui tema, kõrgseltskonnast väljaheidetud patulisena, pakkuda suudaks.

Hinne: 4

Ehk siis…

Humoorikas aeglase tempoga kostüümidraama. Soovitan tasasema romantika otsijatele.

Apollo Raamatupood €18.05
Amazon (ingliskeelne): $9.99

 

Veel raamatututvustusi minult:

goodreads_lisa-sobraks322



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar